Foglalkoztatási fórum a helyi együttműködésekről

2019.04.25. 11:30

Helyben tartani, ide vonzani a dolgozót!

Foglalkoztatási fórumot rendeztek a kereskedelmi kamara székházában tegnap a városi önkormányzat és a megyei kormányhivatal konzorciumának szervezésében.

Pekarek János

Az első előadást Vörös-Gubicza Zsanett, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara igazgatója tartotta a szakképzés és a felnőttképzés megújításának középtávú szakmapolitikai stratégiájáról.

A rendkívül részletes elő­adásból csak néhány elemet tudunk kiemelni. Az előadó megjegyezte: lehet, hogy már sokkal előbb el kellett volna kezdeni fejleszteni a szakképzést, hiszen minden nagyon gyorsan változik körülöttünk. Ez a fejlesztés (és nem átalakítás, mondta) a rendszer egészére vonatkozik, az alap-kompetenciáktól a pedagógus-továbbképzésig és a felnőttképzésig.

Vörös-Gubicza Zsanett, a MKIK igazgatója a szakképzés fejlesztéséről beszélt Fotó: Laczkó Izabella

Megjegyezte: ha minden változatlan marad, akkor három év múlva a középiskolások 53 százaléka gimnazista lesz. A teljes fejlesztésbe beletartozik az infrastruktúra korszerűsítése is.

Ma az előadó szerint súlyos kompetencia-hiányosságokkal érkeznek diákok az általános iskolából a szakképzésbe. Nincs ágazati alapképzés, a középfokú oktatás intézményei között nincs átjárhatóság. Rugalmatlan a tizenhat éves korhatár a tankötelezettségben. A lemorzsolódás átlagosan 12 százalék a szakközépiskolákban, de vannak megyék, ahol ez az arány meghaladja a 70 százalékot. Kevés diák vállalja az érettségi utáni plusz egy évet a technikusi képzéshez.

A fejlesztés nyomán vonzó környezetet, XXI. századi iskolákat kívánnak teremteni, jó karrier-lehetőségeket a képzésben, az ötéves, technikusi végzettséget adó technikumokban. Négy általános érettségi tárgy lesz, az ötödik érettségi tantárgy a szakmáról szól. Új ösztöndíjrendszert alakítanak ki. Végül naprakész tudású oktatók képzik majd a diákokat, lehetőleg duális formában, azaz termelő üzemekkel együttműködve. Megteremtik az átjárhatóság feltételeit a gimnáziumok, a technikumok és a szakképző iskolák között oda-vissza. A lemorzsolódás csökkentésére kidolgozzák a „Dobbantó” programot, orientációs és kompetencia-fejlesztési évet vezetnek be, műhelyiskolákat hoznak létre, amelyben az Országos Képzési Jegyzéknek megfelelő rész-szakképesítést lehet szerezni. A fejlesztéshez szükséges törvényi változtatásokat 2019-ben és 2020-ban végzik el.

Majorné Angyal Erzsébet, a Dunaújvárosi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának vezetője a jelenlegi munkaerőpiaci helyzetről adott tájékoztatást. Kiderült: az álláskeresők száma folyamatosan csökken országosan, a megyében és a városban is. Dunaújvárosban a tavalyelőtti 2388 álláskereső helyett tavaly 2233-at tartottak nyilván. Közülük a nők aránya változatlanul 58 százalék körül van. Dr. Domboróczky Zoltán, főiskolai docens, A munkaerő helyben tartásának és a térségbe vonzásának eszközei címet viselő, részben korábbi kutatásokra épülő tanulmányt ismertette. A tanulság: a probléma rendkívül összetett, a város adottságai nem a legjobbak, hiszen ipari monokultúrára épült, a munkaerő zöme alacsony képzettségű. Minden érintettnek együtt kell működnie a térség és a vállalkozások vonzóvá tételében, a munka- és életfeltételek javításában!

Kedvezőtlen az örökölt struktúra

A város és a városkörnyék egyik sajátossága, hogy két nagy foglalkoztató létezik: a Dunaferr, mintegy négyezer alkalmazottal, illetve a közel ekkora Hankook.

Ezeken kívül a kétszáz embert foglalkoztató vállalkozás már nagy munkaadónak számít! Jellemző a cégeknél a tőkehiány. A térségben működő vállalkozások fele egyéni vállalkozás, a szolgáltató szektor színvonala csak részben felel meg a kor követelményeinek. Az infrastruktúrában sok az elavult elem, alacsony a befektetési hajlandóság.

Bár a járás mezőgazdasági adottságai kitűnőek, a termelés a kívánatosnál lényegesen alacsonyabb szintű. A feldolgozóipar szinte teljesen hiányzik. A tulajdonviszonyok bonyolultak, a birtokok elaprózottak. Ezért is nehéz megteremteni például az öntözés vagy a csatornázás feltételeit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!