Hankook

2019.03.01. 10:00

Nem született még bérmegállapodás

Lapzártánkig továbbra sem ült le tárgyalni a VDSZ Dunaújvárosi Gumigyártók Szakszervezetével az újvárosi Hankook vezetése.

Balla Tibor

A Hankook rácalmási üzemfejlesztése az egyik legjelentősebb hazai beruházás Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A munkavállalók érdekvédelmi képviselete a sztrájktörvény értelmében egyeztető eljárást kezdeményezett – közölte a szakszervezet. A dolgozók bejelentették a 18 százalékos alapbérfejlesztési igényüket, javasolják a besorolási rendszer és az elkötelezettségi bónuszrendszer átalakítását. Jubileumi kifizetést, 13. havi bónuszt, és a megszakítás nélküli munkarendben dolgozók számára 5 százalékos pótlékot kérnek. Az egyeztető eljárás kezdő időpontja március 4, hétfő. Amennyiben a követelések nem teljesülnek, ettől a naptól kezdve hét napon belül számolhat a cég vezetése a sztrájkkal. A szakszervezet a múlt héten jelentette be, a sztrájkbizottság megalakulását, mivel a gyár vezetői nem tárgyalnak velük. Mint írták, „pattanásig feszült” a helyzet a gyárban: a szakszervezet közlése szerint a cégvezetés február 20-ra ígérte az újabb konzultációt, amelyen a képviselője nem jelent meg, érdemi javaslatot nem küldött, és azt állította, hogy nem volt módja a távol-keleti tulajdonossal egyeztetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!