munkakeresés

2017.11.27. 14:47

Munkavállalásról itt is tudunk értesülni! (x)

Napjainkban a közösségi oldalak meghatározzák mindennapjainkat. Ahogy megyünk előre az időben, láthatjuk, hogy különösen a facebook mennyi változtatáson esett át.

miskolcAllas.hu

A kezdetekkor egyáltalán nem volt elterjedt az oldal, és meg nem mondtuk volna, hogy ennyire népszerű lesz nemcsak Magyarországon, de szerte a világon. Mondhatjuk, hogy a közösségi oldal használatával valóban kitárult előttünk a nagyvilág. Bizonyára mindannyiunknak van olyan barátja, vagy ismerőse, aki külföldön él. A közösségi oldal segítségével bármikor tarthatjuk velük a kapcsolatot. Ugyanakkor ráakadhatunk kisebb közösségekre is az oldalon, amelyeket egy-egy csoport alkot. Ilyen csoport lehet egy vásárlással kapcsolatos team, ahol a felhasználók felteszik portékáikat az oldalra eladás céljából. Amennyiben érdekel bennünket a termék, akkor nagyon egyszerűen felvehetjük a kapcsolatot az áru tulajdonosával. Azonban gyorsan le kell csapnunk a meghirdetett termékre, mert ha más gyorsabb, és többet kínál a tulajdonosnak, akkor viheti az árut.

Nemcsak vásárlással kapcsolatos csoportokat találhatunk ám a facebookon, hanem munkavállalással kapcsolatos szerveződéseket is. Manapság egyre többen kényszerülnek külföldre, ki ilyen, ki olyan okból. Különböző csoportokra rákereshetünk a keresőben, és csatlakozhatunk. Az úti célok mindenkinél mások lehetnek, de a legnépszerűbbeknek a következő országokat tekinthetjük: Nagy-Britannia (még a Brexit ellenére is, tekintve hogy 2 évig elhúzódnak a tárgyalások az Unióból való kilépést illetően), Svájc, Németország, valamint Ausztria. Nem is gondolnánk, hogy mennyien szeretnének kijutni az USA-ba, a jobb élet reményében. Másrészt legálisan nagyon nehéz kijutni az országba munkavállalás céljából. Rengeteg vízum, és engedély kell ahhoz, hogy nyugodtan tudjunk dolgozni odakint. Ha érdekelnek bennünket a már kint élők beszámolói, élettörténetei, tanácsai, akkor keressük fel a külföldi csoportokat. Amennyiben kérdésünk van, akkor nyugodtan tegyük fel, mert a csoportokban szívesen segítenek nekünk. Munkavállalás szempontjából nagyon elterjedt a facebook. Ugyanakkor, ha a közösségi oldalon böngészünk álláshirdetéseket, akkor nagyon figyeljünk arra is, hogy kiszűrjük a nem valós munkaajánlatokat, mert akadhatnak. Ha az alábbi hirdetéssel találkozunk: „Keress pénzt gyorsan, egyszerűen, azután soha többé nem kell dolgoznod, részletekért kattints”, akkor ezt azon nyomban kerüljük el. Ki látott már olyat, hogy akár egyszeri munkavégzéssel anyagilag bebiztosíthatjuk magunkat hátralévő életünkben?

Amennyiben munkára van szükségünk, és a közösségi oldalon barangolunk, akkor a keresőbe írjuk be a Miskolc állás szavakat, majd nézzük meg a találatokat. Ha rákattintunk az oldalra, akkor számunkra is nyilvánvalóvá fog válni, hogy friss álláshirdetésekkel szinte mindig találkozhatunk. A legfrissebb álláslehetőségekről mindig jó, ha tájékozódunk. Ebben az esetben kedveljük és kövessük az oldalt a facebookon, így az elsők között lehetünk, akik az aktuális hirdetéseket elolvashatják. Számos munkakörről szerezhetünk információkat, azonban a mérnöki munkák hirdetéseit a honlapon is átfuthatjuk. A mérnöki munkák jelentős része szellemi munkának tekinthető. Ha nagyvállalathoz adjuk be jelentkezésünket, akkor jó esélyekkel számíthatunk arra, hogy a fix fizetésünkön kívül extra juttatásokban is részesülhetünk majd, melyek között szerepelhet az Erzsébet utalvány, vagy napi egyszeri étkezés, esetleg céges autó felajánlása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!