Országos töltőponthálózat

2017.11.24. 07:30

Dunaújváros a jövőben e-mobilitási mintarégió lehet

Az Országgyűlés gazdasági bizottsága szerdai ülésén dr. Galambos Dénes, térségünk országgyűlési képviselője az elektromobilitással kapcsolatos kormányzati tervekről kérdezte dr. Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert.

Várkonyi Zsolt

Dr. Varga Mihály az Országgyűlés gazdasági bizottsága legutóbbi ülésén dr. Galambos Dénes kérdésére válaszolva elmondta, hogy a magyar kormány mindent megtesz az e-mobilitás előre vitelében. Kiemelten kezeli az országos töltőponthálózat továbbfejlesztését, továbbá támogatja az elektromos járművek elterjedését.

Térségünk országgyűlési képviselője emlékeztetett arra, hogy a Modern Városok Programban is szerepel az elektromos járművek alkalmazása, így például Dunaújvárosban, e-mobilitási mintarégióként célzott fejlesztések indulnak majd. Dr. Galambos Dénes hozzátette, hogy a közlekedésben az elektromos járművek használatával csökken a gépjárművek által kibocsátott káros anyagok és az üvegházhatású gázok mennyisége, mérséklődik a nemzetgazdaság fosszilis energiahordozó-igénye. A képviselő hangsúlyozta, hogy emellett fontos gazdasági érdek az, hogy részesei legyünk a járműgyártás fejlődésének. Ezért a kormany 2015-ben elfogadta az elektromos közlekedést ösztönző Jedlik Ányos tervet, amellyel hozzájárul az e-mobilitás széles körű elterjedéséhez, az infrastrukturális háttér megteremtéséhez olyan intézkedésekkel, mint adókedvezmények biztosításával, vagy az elektromos autók pályázat útján történő megvásárlására, illetve az önkormányzatoknak elektromos töltőállomások létesítésére nyújtott támogatásával. Emlékezetes, miszerint dr. Varga Mihály miniszter két éve személyes jelenlétével emelte az egyetem előtti elektromos töltőállomás ünnepélyes átadását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában