Amiért szerencse, hogy nem a nagy ő volt az első szerelmed

2018.08.20. 11:00

Vajon alakulhatott volna az életem máshogy is?

Ahogy telik az idő, változnak a trendek és az elvárások is.

Hankusz Kálmán

Sokszor az élet azt bizonyítja, hogy voltak emberek, akik sulis korukban nagyon menők voltak, viselkedésük tizen-huszonévesen valóban menő volt. De ugyanolyanok maradtak, és ami akkor jópofa volt, az mára, 30-40 éves korban már ciki. Ezt nemes egyszerűséggel úgy hívják, hogy nem tudtak fejlődni.

Fiatalon remek volt a bulik hangulata, vajon 30 év elteltével ugyanolyannak kell lenni? Fotók: a szerző

  • Ugyan zokogva vetted tudomásul, hogy helyetted a suli legmenőbb csajával jött össze, ezzel persze porba hullt az önbizalmad is, azóta kiderült, hogy el is vette feleségül és fűvel-fával csalja. Még talán téged is felhívott… Elég ciki!
  • Nagyon vagány volt, hogy huszonévesen egyenesen a buliból jött az egyetemi előadásra és a fáradtságtól, no meg az alkohol hatása miatt félig végigaludta azt, azért ez annyira mégsem vicces. Az egyetemen még elmegy – ha bírja –, de amikor 40 évesen is így megy be dolgozni, az már nem annyira poénos dolog.
  • Esetleg 20 évesen te meséltél neki először egy bizonyos Ady Endre nevű fickóról (neki így jött le), és nem nagyon volt elájulva tőle, hogy egy költő volt. Akkor „édes pofának” tűnt, hogy csak a sport érdekli, de valljuk be, azért nem túl szimpatikus, ha valaki egy verset sem tud végigolvasni. Ma már gondolom, jobban érdekel az intellektus, mint a hasizom.
  • Nyilvánvaló, hogy annak idején ő volt a gimi sztárja, és úgy nézett ki, mint egy görög szobor, de amikor legutóbb találkoztál vele, felszedett vagy negyven kilót, és ma már átlagnak sem neveznéd.
  • Lehet, hogy még most is az a „szabad szellem”, csak már nem annyira vonzó, mint egykoron az, ha még mindig a kocsmákban filozofálgat, naponta elszív egy doboz cigit, a haveroknál alszik, és több sört iszik, mint vizet.
  • Vagy épp híres ember lett és olyan éktelen marhaságokat nyilatkozik a tévében, hogy nem is érted, hogy tudtál annak idején beleszeretni egy ilyen fafejbe.
  • Na és a mai kor szellemében nemrégiben bejelölt a Facebookon, és azt látod, hogy még most is jóképű ugyan, de az anyukájával lakik. Negyven­évesen!
  • Esetleg annak idején ő volt az osztály esze, mára viszont gazdasági ügyben börtönben ül. Ki mire használja az eszét, ugye… Te meg nevelhetnéd egyedül a gyerekedet, ha ő lett volna életed párja.
  • Vagy épp a jószívű srácból, aki mindent megkapott a családjától, mára hajléktalan lett, pedig kocsit, lakást kapott a szülőktől már akkor, mikor te még csak egy szál tornacipőben jártál, és ez volt az össz­vagyonod.
  • De még az is lehet, hogy egy csodálatos fiú volt, és most is az. Semmi csontváz a szekrényben – épp csak egyikőtök sem tudta a másikat boldoggá tenni. Ilyen is van!
  • Csak a felnőtteknek jár a felnőttek boldogsága, aki gyerek marad, az a gyerekek boldogságát kapja

     

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában