mozduljanak ki

2019.05.17. 19:30

Túrázna? Mutatunk remek útvonalakat!

Ajánlunk pár szervezett teljesítménytúrát, az országos kínálat bőséges, a teljesítménytúrázók társaságának honlapján válogathatunk kedvünkre.

duol.hu

Túraútvonal, túristajelzéssel.

Fotó: Varga Zsófia

2019.05.18.

Nádasdy Ferenc ÉJSZAKAI emléktúra – Magyar Hősök Túrasorozat – 15 / 10 / 5

A Hűvösvölgyből induló éjszakai túránkat kimondottan azoknak ajánljuk, akik szeretnék átélni egy éjszakai túra varázsát. Úgy gondoljuk, hogy ehhez nem feltétlenül kell éjszaka bóklásznod az erdőben, ezért ezt a túránkat 16 és 19 óra között indítjuk távonkénti bontásban.

Ha nem voltál még ilyen túrán, akkor itt az alkalom, hogy egy könnyű séta keretében belekóstolj ebbe a műfajba is. Várunk minden érdeklődőt, aki szeretné megtapasztalni az ébredező természet csodáit és szeretne teljesen feltöltődve hazaérni a túráról.

Bővebb információt itt olvashatnak.

Hegyi Szent Bernát teljesítménytúra – Eötvös 35 / Téry 25 / Thirring 20 / Cholnoky 15 / Peták 7

A Magyar Turista Egyesület harmad ízben rendezi a turisták védőszentjéről elnevezett Hegyi Szent Bernát gyalogos teljesítménytúrát Dobogókő környékén, a Pilis Visegrádi-hegység változatos vidékén. Ezzel lehetőséget teremtünk, hogy a túra résztvevői a hegység legszebb részeit bejárva megismerjék a vidéket, és fizikai teljesítményüket is kipróbálhassák. Az öt különböző hosszúságú pályát a Magyar Turista Egyesület egykori, kiemelkedő elnökeiről neveztük el:Dr. báró Eötvös Loránd (1888–1899), Dr. Téry Ödön (1907–1910), Dr. Thirring Gusztáv (1911–1919), Dr. Cholnoky Jenő (1920–1946) és Peták István (1989-2009 és 2012-2013). A nehéz pályák mellett, egy könnyű és egyszerű pályával lehetőséget szeretnénk adni a kisgyermekes családoknak is, hogy bekapcsolódhassanak a természetjárásba. Ha kíváncsi a részletekre, itt megtalálhatja őket.

Mindegyik túra, teljesítménytúra, tehát ellenőrzőpontokon kell áthaladni és gyűjteni a pecséteket, a szervezők frissítővel, harapnivalóval kedveskednek a távot teljesítőknek. A távok végig ellenőrzött turistaútvonalon haladnak, térképet kapnak a túrázók. Bővebb felvilágosítást a Teljesítménytúrázók Társaságának honlapján találhatnak. Az erőnléthez, a távhoz, a szintidőhöz, a terephez és az időjáráshoz igazodó távválasztás a teljesítménytúra fontos része, s ez a nevezők feladata ugyanúgy, mint a jelzett turistautakon való tájékozódás és a természeti viszonyokhoz való folyamatos alkalmazkodás!

Vezető képünk illusztráció.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában