Stílus

2017.11.19. 15:00

Ki az abszolút úriember?

Az arisztokratikus megjelenés, kifogástalan neveltetés és példaértékű magatartás jellemez egy valódi úriembert.

Hankusz Kálmán

bond

Ő egészen biztos, hogy nem nyavalyog, ha fáradt, nem fog kiborulni, ha épp nem sikerült valami. Egészen egyszerűen ezeket a dolgokat nem engedi meg magának. Egy igazi úriembernek előkelő a stílusa, fanyar a humora, amelynek egyetlen nő sem tud ellenállni.

De, vajon kell-e ennél több? Elegendő-e a sárm, az elegancia, a jó modor ahhoz, hogy valakit úriembernek nevezzünk? Megtaláltunk néhány igazi urat, akik abszolút ide sorolhatók. Sorozatunkban be is mutatunk néhányat.

James Bond, azaz őfelsége 007-es ügynöke

Ian Fleming álmodta meg a filmtörténelem mindmáig legnépszerűbb kémfiguráját. Olyan helyzeteket hozott létre, amelyeket az átlagember soha nem élhet át. Luxusautókat vezet, elegáns fogadásokra jár, mesterlövész, kiváló úszó, a harcművészet szakértője és imádják a nők. A figurát olyan kiváló színészek alakították, mint Sean Connery, Roger Moore, George Lazenby, Timothy Dalton, Pierce Brosnan és Daniel Craig. James Bond személye ötvözi a klasszikus eleganciát az angol hidegvérrel és a latin temperamentummal. Művelt, több nyelven beszél kifogástalanul, illedelmes a modora, szakértője az elegáns italoknak, főleg a martininak, és profi a szerencsejátékokban is. Mindig önmagát adja, provokatív és ironizál. Egy igazi kalandos úriember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában