Egy dinasztia elindítói lettek

2018.09.22. 13:00

Élete legnagyobb ajándéka a családjától kapott gondoskodás

Irénke és férje egy kiterjedt dinasztia elindítói lettek: ma négy gyerek, hat unoka és 18 dédunoka tartozik e dinasztiához, és a család még Amerikában sem ismeretlen! Hát még Dunaújvárosban és környékén...

Pekarek János

Irénke a nyírségi Gáván született, ötödmagával cseperedett fel a falusi kovácsmester apa és háztartásbeli anya családjában. Akkor az volt a nagy szó, hogy mindegyik gyerek szakmát tanult: Irénke varrónő lett.

Nógrádi Józsefné, Irénke a köszöntő csokorral Fotó: Hankusz Kálmán

Tokajból került Dunaújvárosba, ahol rövid ideig a vasmű energia gyárrészlegében dolgozott, majd a gyerekek megszületése után a Vörös Október Ruhagyárban dolgozott: onnan is került nyugdíjba, 1971-ben.

Ő arra büszke, hogy mind a négy gyerekük diplomás lett!

Ma már ritkán megy ki lakásából, de gyerekei, unokái naponta látogatják. Élete legnagyobb ajándékának tartja a gondoskodást, amit a családjától kap!

Lányai ott voltak tegnap is, amikor a város önkormányzata nevében Gombos István alpolgármester köszöntötte fel kilencvenötödik születésnapja alkalmából.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában