2024.11.30. 12:00
Így készítsünk házi májkrémet otthon
Összesen 37 májkrémet vizsgáltak a Szupermenta programban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei, akik 13 terméknél állapítottak meg jelölési problémát, ugyanakkor biztonsági és élelmiszerminőségi hiba nem merült fel - közölte a Nébih az MTI-vel. Ajánlunk egy jó házi májkrém receptet, aminél a hozzávalók biztosan ismertek.
Házi májkrémet nem vizsgáltak, de a kereskedelmi forgalomban kaphatóakról közölték: a tesztben szereplő termékek mindegyike a Magyar Élelmiszerkönyv által meghatározott minimum 25 százalék májtartalommal rendelkező májas/májkrém csoportba tartozott. Ha ennek hatására elbizonytalanodunk és nem szeretnénk bolti májkrémet vásárolni, akkor elkészíthetjük otthon is. Ehhez ajánlunk is egy jó receptet a mindmegette.hu-ról.
Házi májkrém recept
A csirkemájat tisztítás után apróra vágjuk (szinte pépesre). A vajat vagy margarint felolvasztjuk, hozzáadjuk a májat és az apróra vágott fokhagymát. Folyamatos kevergetés mellett 10 percig pároljuk. Ezután botmixerrel pépesítjük, végül sóval és borssal ízesítjük.
Házi májkrém hozzávalók
- 50 dkg csirkemáj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál vaj
- só
- bors
- 10 dkg margarin
Amennyiben az elkészült házi májkrém kicsit folyós állagúra sikerül, nem kell megijedni, a hűtőben kidermed majd.