Receptötlet

2024.11.30. 12:00

Így készítsünk házi májkrémet otthon

Összesen 37 májkrémet vizsgáltak a Szupermenta programban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei, akik 13 terméknél állapítottak meg jelölési problémát, ugyanakkor biztonsági és élelmiszerminőségi hiba nem merült fel - közölte a Nébih az MTI-vel. Ajánlunk egy jó házi májkrém receptet, aminél a hozzávalók biztosan ismertek.

Házi májkrémet nem vizsgáltak, de a kereskedelmi forgalomban kaphatóakról közölték: a tesztben szereplő termékek mindegyike a Magyar Élelmiszerkönyv által meghatározott minimum 25 százalék májtartalommal rendelkező májas/májkrém csoportba tartozott. Ha ennek hatására elbizonytalanodunk és nem szeretnénk bolti májkrémet vásárolni, akkor elkészíthetjük otthon is. Ehhez ajánlunk is egy jó receptet a mindmegette.hu-ról.

Házi májkrém
Házi májkrémet készíthetünk otthon könnyen és gyorsan
Fotó: Vadnai Szabolcs

Házi májkrém recept

A csirkemájat tisztítás után apróra vágjuk (szinte pépesre). A vajat vagy margarint felolvasztjuk, hozzáadjuk a májat és az apróra vágott fokhagymát. Folyamatos kevergetés mellett 10 percig pároljuk. Ezután botmixerrel pépesítjük, végül sóval és borssal ízesítjük.

Házi májkrém hozzávalók

  • 50 dkg csirkemáj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • bors
  • 10 dkg margarin

Amennyiben az elkészült házi májkrém kicsit folyós állagúra sikerül, nem kell megijedni, a hűtőben kidermed majd. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában