Szívügyük az egészségünk

2024.07.07. 08:00

Július közepén szűrővizsgálatokat szerveznek, várakozás nélkül és ingyenesen

A SzívSN Országos Betegegyesület és a Szent Pantaleon Kórház Egészségfejlesztési Irodája közösen szervez térítésmentes szív- és érrendszeri szűrővizsgálatokat Dunaújvárosban.

Török Tímea

Fotó: shutterstock.com (illusztrácó)

Az eseményre 2024. július 13-án, szombaton 8 és 14 óra között kerül sor, előre egyeztetett időpontokban.

Célcsoport és vizsgálatok

A szűrésre olyan 18-65 év közötti, aktívan dolgozó lakosokat várnak, akik az elmúlt öt évben nem vettek részt hasonló szűrővizsgálaton. A felajánlott vizsgálatok között szerepel a vércukorszint, koleszterinszint, testsúly, testösszetétel, haskörfogat, vérnyomás, vér oxigénszint, EKG és érszűkület mérése. Ezek a vizsgálatok a szívelégtelenség korai tüneteinek felismerésére szolgálnak, és nem alkalmasak rendszeresen gondozott betegek vizsgálatára.

Jelentkezés és helyszín

A jelentkezés kizárólag e-mailben lehet, név és telefonszám megadásával a [email protected] címre. A vizsgálatok helyszíne a Szent Pantaleon Kórház Rendelőintézetének Egészségfejlesztési Irodája lesz, a Vasmű út 10. szám alatt, a régi tüdőgondozó épületében, a mozival szemben.

Az esemény jelentősége és tapasztalatok

Gáspár Szilviával, a SzívSN Országos Betegegyesület helyi koordinátorával beszélgettünk a szűrővizsgálatok fontosságáról és korábbi tapasztalatairól. Szilvia elmondta, hogy a program célja azoknak az aktívan dolgozó lakosoknak az egészségügyi ellátása, akiknek kevés idejük jut a szűrővizsgálatokra. 

A szűrővizsgálat során a leggyakoribb problémákat igyekszünk feltárni, mint a magas vércukor- és koleszterinszint, érszűkület és szívritmuszavar

– mondta Szilvia. A vizsgálatok mindössze fél órát vesznek igénybe, és időpontra érkezve elkerülhető a várakozás.

Az ilyen jellegű vizsgálatokra nagy szükség van, mivel a magas vércukor- és koleszterinszint gyakran tünetmentes, vagy csak későn okoz panaszokat.

Az előző évek tapasztalatai alapján nagy az érdeklődés: tavaly például a 60 helyre majdnem kétszázan jelentkeztek

– mesélte Szilvia. A szűrések során számos problémát sikerült időben felfedezni, így a résztvevők továbbküldésével és szakértői tanácsokkal segítettek nekik az egészségük megőrzésében.

Egészségmegőrzéssel kapcsolatos ajándékok és további szűrések

A résztvevők között egészségmegőrzéssel kapcsolatos ajándékokat is kisorsolnak, és a program a későbbiekben is folytatódik: augusztusra és az őszre további három szűrővizsgálatot terveznek, hogy minél több lakos számára biztosítsanak lehetőséget az ingyenes vizsgálatokra.

Ne hagyja ki ezt a kivételes lehetőséget! Jelentkezzen időben, és tegyen egy lépést a szív- és érrendszeri betegségek megelőzése érdekében! 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában