A görög istenek hozzánk költöznek

2024.06.11. 06:56

Szerdán nyit az I. Ambrózia Fesztivál Dunaújvárosban

Mint ismeretes idén június 12. és 16. között Dunaújváros ad otthont az év egyik legnagyobb bulijának, az I. Ambrózia Fesztiválnak, amely Közép-Dunántúl legnagyobb popfesztiváljának ígérkezik. Az előkészületek a hajrához közelednek, hogy szerdán, június 12-én megnyithassa kapuit.

Várkonyi Zsolt

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az Ambrózia Fesztivál a magyarországi nagyfesztiválok sorába kíván felkapaszkodni. A jegyeket országosan veszik az emberek, így Dunaújváros számára nagy idegenforgalmi eseménnyé nőheti ki magát.

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az Alsó-Duna parton egyedülálló atmoszférájú fesztivál – népszerű együttesekkel, előadókkal - várja a látogatókat. Az Ambrózia Fesztivál azonban nem csupán egy újabb esemény a naptárban, hanem egy igazi nagyágyú, ami régiónk fesztiválpalettáját is megújítja. A programban olyan népszerű előadók szerepelnek, mint a Bagossy Brothers Company, Dzsúdló, Desh, Valmar, Follow the Flow, WellHello, Horváth Tamás, Vad Fruttik, 4S Street, Kelemen Kabátban, BrunoXSpacc, Kiss Kevin, Yamina, Willcox, Newik, Lotfi Begi, Pumped Gabo és az Origamies.

Természetesen a program az eredetileg meghirdetett együttesek fellépésével lesz, akikkel már jóval előre, tavaly októberben leszerződtek és az iparági sztenderdeknek megfelelően mindenki előre ki is lett fizetve.

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az esemény idején közlekedésbiztonsági célból forgalmi rend változás lesz érvényben Dunaújvárosban, az Alsó-Duna parton. Ezt jó lesz figyelni, ezt is megtalálják honlapunkon a duol.hu-n.

Gyakorlatilag a hajrájához érkeztek az Ambrózia Fesztivál előkészületei. A szerdán nyitó négynapos rendezvényről Pető Zsolt főszervező, az Euroshow Kft. ügyvezetője izgalommal mondta el, hogy még így a hajrában is rengeteg dolog van hátra. Többek között az informatikai rendszert is be kell élesíteniük a készpénzmentes fizetési megoldások realizálásához. Készül a színpadtechnika, be kell rendezni a területet, érkeznek a vendéglátáshoz szükséges eszközök (pl. a sörcsapok-a szerk.) Alapvetően a nagy hardver megvan Erre a kész szerkezetre rakják majd fel a hang, fény és vizuáltechnikát és a legvégén a dekort. Van még feladat bőven, de időben elkészülnek és szerdára várnak mindenkit a helyszínen. Kell az embereknek, hogy egy kicsit ki tudjanak szakadni a hétköznapokból, ahol minden olyan szögletes és kocka. Állandóan nyomni kell, teljesítmény elvárás van az iskolában, a munkahelyen és mindenhol. Itt meg igényes környezetben és programokkal ki lehet majd kapcsolódni.

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Maga a fesztiválhelyszín nem egyszeri befektetés, tudtuk meg Pető Zsolttól, hiszen a jövőben rendezvényközpontként is válik majd. Egyelőre legyünk túl ezen, de azért fejlesztettük ezt a területet, hogy a későbbiekben itt több, nyílt és zártkörű rendezvényeket is szervezhessünk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában