Tíz mázsa ponty összesen

2024.06.26. 13:00

Július 2-án haltelepítést tart a horgászegyesület

Újabb pontytelepítést tart a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület.

Molnár Emese

Ez lesz már a harmadik haltelepítésük az idén. A július 2-ra ütemezett folyamat során hét mázsa pontyot engednek el a Felső-öböl területén, három mázsányit pedig a Kikötő-öböl területén. 

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, néhány ideiglenes szabály lép életbe az érintett vízfelületeken. Ilyen az, hogy a telepítés napjától számított 2 napon át (vagyis július 3-ig) horgászni csak napkeltétől napnyugtáig szabad. A telepítés napjától számított 1 hét alatt (azaz július 8-ig) összesen legfeljebb 6 ponty megtartása engedélyezett.

A telepítéstől függetlenül naponta maximum 2 ponty tartható meg, amelyek mérete 35 és 65 centiméter között van. Ha valaki pontyból megfogta az engedélyezett mennyiséget, és meg is tartja, ezt követően erre a halfajra a horgászatot be kell fejezni és kizárólag az éppen tilalommal nem védett, vagy aktuálisan nem telepített ragadozó halfajra szabad célzottan horgászni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában