Megvan a nyertes!

2024.06.12. 20:00

Ismét választás Dunaújvárosban!

A június 9-i önkormányzati választásokat követően hétfőn újabb kampány vette kezdetét, ám ennek illetékességi területe nem a városhatárig nyúlt, hanem csak a Pannon Oktatási Központ falai közé. Diákigazgató választást tartottak, amelyen három osztály, a 10/b-sek, a 11/a-sok és a 11/c-sek szálltak ringbe a társaik szavazataiért. Az elmúlt napokban különféle programokat szerveztek, volt például játékos és ügyességi verseny, vízicsata, hab-parti, zenés buli, koktél bár, sok-sok finomság, de kampányfilmeket is készítettek a csapatok.

Molnár Emese

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Szerdára megtörtént a szavazás is, az eredményt pedig a tavalyi diákigazgató-választás győztese, Karaisaridis Georgios hirdette ki az aulában. A voksok összesítése alapján az idei küzdelmeket a 10/b-sek nyerték, ezzel pedig Sándor Zoltán Dániel foglalhatja el a diákigazgatói széket – majd június 20-án, ekkor tart az intézmény egy olyan tanításmentes napot, amelynek során az egész iskola a Szalki-szigeten fog kikapcsolódni, tele sportos-játékos versenyekkel. 

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az eredményhirdetés után Rabi Andrea, a nyertes osztály osztályfőnöke elmondta, iskolájukban a diák-igazgatóválasztáson a tizedik és tizenegyedik évfolyamosok indulhatnak. A hatból három osztály döntött úgy, hogy megméretteti magát. Az ő osztályukban nem volt kérdés, a fiatalok teljes egyetértésben Danit jelölték az igazgatójelölti posztra. Hatalmas munkát fektettek bele, rengeteg segítséget kaptak a szülőktől is ahhoz, hogy minél izgalmasabb, élménydúsabb kínálattal szolgáljanak a diáktársaknak. A 10/b-sek nyelvtagozatosok, és pártjuk tematikájának az utazást választották. Dani Travel néven, és 

A te világod, a te kalandod!

szlogennel vágtak neki a vidámsággal teli küzdelmeknek. Ők vízibombás-vízipisztolyos kavalkádot is szerveztek, valamint az utazás jegyében fagyizással, csokiszökőkúttal és még sok finomsággal kínálták a pannonos szavazókat. Van egy tehetséges lány az osztályukban, aki nagyon ügyesen rajzol, és a programjuk során karikatúrákat is készített néhány tanulóról. 

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az újonnan megválasztott diákigazgató elmondta, nagyon jól érezték magukat az elmúlt napok során. Hétfőn egy kicsit megingott, látva, hogy milyen népszerű programokkal készültek ellenfeleik, de nem csüggedtek el, és igyekeztek mindent beleadni – aminek meg is lett az eredménye. 

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A június 20-i iskolai rendezvényre már ötletelnek, hogy mivel készüljenek a tanulóknak a Szalki-szigeten. A sportos programok nem fognak hiányozni a kínálatból, de terveznek kötélhúzó versenyt, ügyességi vetélkedőt, és akár még számháborút is. 

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában