Torna

2023.05.25. 18:04

Várnai világkupa: Kovács Zsófia és Mayer Gréta döntőben

duol.hu

20210803 Budapest Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH A Dunaújvárosi Központi Sport Egyesület DKSE tornász növendékei fogadták a Tokyoi olimpiáról hazaérkező Kovács Zsófi (női szer egyéni összetettben 14. helyen végzett) tornászt és edzőjét Trenka Jánost a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren Képen: Trenka János edző, Kovács Zsófia tornász

Fotó: Zsedrovits Enikő

Három magyar tornász jutott döntőbe eddig a várnai challenge vk-n, ebből kettő a DKSE versenyzője. Kovács Zsófia felemáskorláton az első helyen, Mayer Gréta pedig ugráson másodikként lett finalista. Molnár Botond a talajon a negyedik legjobb pontszámot produkálta, így ő is készülhet a döntőre; ugyanezen a szeren Bátori Szabolcs a 19. lett. Bátori lólengésben és gyűrűn is selejtezett, előbbin 16., utóbbin 20. lett.

Felemáskorláton Makai Lilla közel volt a döntőhöz, ő végül elsőszámú tartalékként a 9. helyet szerezte meg. Kiss Balázs lólengésben volt érdekelt, ahol végül 13. lett.

„Kiss egy szert elengedett, mert nem akarta a csuklóját terhelni, ezért most gyűrűn nem indult. Az első selejtezős napon így egy döntősünk lett Molnár Botond személyében” – összegzett röviden Laufer Béla, a férfi delegáció edzője.

Trenka János, a női delegáció edzője beszámolt arról, hogy az Európa-bajnok Kovács Zsófia végül nem indult ugráson. „Sajnos a tegnapi edzésen belerúgott az alsó korlátba, így nem akartunk kockáztatni. Maradt neki mára a felemáskorlát, amit szépen hozott is, és Mayer Grétának köszönhetően ugráson is lesz egy finalistánk” – mondta Trenka János.

Holnap a következő szereken rendeznek selejtezőket a bulgáriai versenyen: férfiak: ugrás, korlát, nyújtó; nők: gerenda, talaj. 

A magyarok pontszámai az egyes szereken:

  • Kovács Zsófia – felemáskorlát  (14.300)
  • Mayer Gréta – ugrás (13.233)
  • Bátori Szabolcs – talaj (10.800), lólengés (12.350), gyűrű (10.350),
  • Molnár Botond – talaj (13.200)
  • Kiss Balázs – lólengés (12.650)
  • Makai Lilla – felemáskorlát (12.133)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában