Bukósisak nélkül tilos!

2023.05.09. 08:00

Mielőtt elstartolnánk a pumpapályán

Török Tímea

Pumpapálya biztonság illusztráció

A Kulcs Községi Önkormányzat sportkoncepciójának soron következő része, a pumpapálya elkészült, és megtörtént a műszaki átadása. Mielőtt azonban a pályára lépünk, a balesetveszély miatt tájékozódni kell, és be kell tartani az előírásokat.

„A pumpapálya (angolul pumptrack) egy modern közösségi és játszótér. Ha a használója megfelelően „pumpál” akkor tekerés nélkül képes körbe-körbe haladni rajta. A pumptrack hullámok és kanyarok egymásutánja.” Kulcson a Rákóczi utcáról megközelíthető játszótér, műfüves és extrém pályák mögött és a focipálya mellett található. Parkolni a focipálya mellett lehet kényelmesen. Jobb Gyula polgármester a veszélyekre is figyelmeztet:

– A házirend olvasható a pálya mellett elhelyezve, és betartása kötelező. A legfontosabb szabály, ha még nem múlt el a használó 14 éves, ebben az esetben csak szülői felügyelettel léphet a pályára. A bukósisak használata kötelező, más védőeszköz (térd-, könyökvédő, hosszú nadrág) erősen ajánlott. Egyszerre 6-8 fő tudja kényelmesen használni, 5 méteres követési távolsággal új létesítményünket. Elsősorban a szülők felelősek a 14 év alatti gyermekeikért, az önkormányzat pedig Posch Jánost bízta meg a játszótér és sportpályák szabályszerű használatának betartatásával. A település sportkoncepciójában megfogalmazott tervek szerint a következő beruházás ezen a területen a műfüves és az extrém pálya közötti területen épül majd, ide teniszpályát terveztek – tájékoztatott a település polgármestere.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában