Még borsos áron az újkrumpli

2023.04.22. 07:00

Elkezdődött a palántaszezon – bőséges választék várja a vásárlókat a dunaújvárosi piacon

SzSz

Az újhagyma csomója 250–300 forint között a standokon Fotó: LI

Fotó: LI

Visszavonhatatlanul berobbant a tavasz. A helyi piacon is egyre többen keresik a friss és harsány „zöldeket”. Az üde, roppanós fejes salátát 250–300 között, amíg a markánsabb ízvilágot képviselő cifra salátát 250 forintért tehetjük kosarunkba. Az ízes újhagyma egy-egy csomójáért 250–300 forintot kérnek. 

Még jócskán ezer forint felett a friss sóska és spenót kilónkénti ára

Az étvágygerjesztő sóska és spenót kilóját pedig 1100–1300 forint között kínálják az árusok. A medvehagyma-rajongóknak is érdemes még piaci sétát tenniük, az egyre népszerűbb csemegét csokorba szedve 600 forintért adják. Borsos árat kell leszurkolnunk az újburgonyáért, az apróbb szemű parázsburgonyáért (is). Az árszínvonal kilónként 980 és 1200 forint között mozog. 

A múlt héten már jeleztük: elkezdődött a palántaszezon, és az elmúlt hét napban szépen gyarapodott a kínálat. 

Az egzotikus chilipalántáktól a közkedvelt paprikafajtákig – fehérözön, kosszarvú, táltos, Garam, kápia stb. – bőséges a választék. A vásárlás előtt érdemes alaposabb szemlét tenni, hiszen egy-egy pénztárcabarát döntéssel sokat spórolhatunk. 

A paprikapalánták árai 450 forinttól indulnak – fajtától függően –, amíg a kis paradicsomokért 600 forintot kell leszurkolnunk a standoknál. 
A fokhagyma kilóját átlagosan 2000, a vöröshagymát 380–550 forintért kínálják a standoknál. Zeller-, petrezselyem- és szárzeller-palántát is beszerezhetünk a piacon, darabjukért 200 forintot kell adnunk. A szárzeller egyre népszerűbb hazánkban is. 

Érdemes helyet szorítani e zöldségfélének a veteményesben, hiszen hosszú időn át szedhető. Az értő gondoskodást meghálálja, a szárait fogyaszthatjuk nyersen, saláták alapanyagaként, de főtt ételeknek is remek ízesítője. 

Igazi tavaszi csemege a hazai szamóca, amely kilóként 2400 forintba kerül, a Görögországból érkező eperért pedig kilóként 1600 forintot kérnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában