30 köbméter

2023.04.01. 17:00

Húsvéti szemétszedés Baracson: Társadalmi összefogás a település tisztaságáért

Szombaton délelőtt kilenc óra előtt nagy volt a mozgás a baracsi faluház előtt. Közel harmincan vállalták ugyanis azt, hogy a község területét megtisztítják a szeméttől.

Agárdy Csaba

Fotó Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A Baracsi Társas Kör Egyesület és az önkormányzat szervezésében több helyszínen folyt a szemétszedés.

Sutyera Mária a társas kör elnöke elmondta, hogy csoportokra osztották a jelentkezőket, amelyek gyorsan ellepték a községet.

- Huszonegy éve a húsvét előtti hét végén tartjuk meg ezt az akciónkat. Annak idején Várai Róbert polgármester ötlete volt a húsvéti település tisztítás. Az időjárás nem túl kedvező, hiszen hideg, borongós, ezért is örömteli, hogy ennyien összejöttünk. Az pedig még örömtelibb, hogy hat nagyon fiatal, tizenéves jelentkezőnk is akadt, vagyis úgy tűnik, lesz utánpótlás.

Az elnökasszonytól megtudtuk, hogy többek között a Duna-parton, a temető környékén, a hatos út baracsi bekötőjénél, a Baracsot Nagyvenyimmel összekötő úton bukkantak fel.

- De nemcsak a kijelölt helyeken gyűjtjük a szemetet, hanem   útközben is, amikor a különböző helyszínekre elsétálunk. (Mi a Wesselényi-Petőfi utca kereszteződésében találkozunk az egyik csoporttal, az általános iskola és az óvoda közelében - a szerk.)  Zsákokat az önkormányzattól kaptunk, és ők gondoskodnak a konténerekről és azok elszállításáról is.

Az bizonyos, az akció résztvevői hasznos tevékenységet folytattak, mivel munkájuk nyomán megszépült a település. A Baracsi Társas Kör Egyesület évente egyszer szervez szemétgyűjtést, mindig húsvét előtt, de az önkormányzat rendszeresen tisztítja Baracsot, mert szemét sajnos mindig van bőven. Sutyera Mária szerint felfoghatatlan, honnan kerül elő annyi szemét, amennyi megjelenik a község közterületein.

Várai Róbert polgármester elmondta, hogy 30 köbméter szemetet gyűjtöttek. A településvezető érdekességként megjegyezte, hogy évek óta mindig ugyanez a mennyiség termelődik.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában