Élhetőbb

2023.03.26. 15:00

Több mint egy tonna hulladékot gyűjtöttek össze Ercsi közterületeiről

Március első napjaiban települési nagytakarítási akciót hirdetett Ercsi önkormányzata. A helyiek nem tétlenkedtek, az elmúlt hetekben már mintegy 1,5 tonna hulladékot gyűjtöttek össze.

HÉJJ VIVIEN

Az önkormányzat városgazdálkodási irodája hívta életre a kezdeményezést, melynek lényege, hogy helyi önkéntesek segítségével szeretnék tisztábbá, élhetőbbé tenni Ercsi közterületeit, utcáit, parkjait. A várva várt összefogás nem maradt el: március eleje óta önkéntes egyének és csoportok tevékenykednek, s szedik össze a szűkebb és tágabb lakókörnyezetükben összegyűlt hulladékot.

– Ami a napokban Ercsi városában történik, az maga a remény. A remény, ami minden helyzetben jó érzés. A remény meghozza a sikert egy igazi átfogó összefogásra. – foglalta össze az elmúlt időszak tapasztalatait Oszlánszki Zsolt városgazdálkodási irodavezető, aki a város közösségi oldalán arról is tájékoztatta a helyieket, hogy az elmúlt napokban összesen 5 köbméter, azaz mintegy 1,5 tonna hulladéktól szabadították meg az önkéntes segítők Ercsi közterületeit.

Az eredmény magáért beszél, ám a munka még nem ért véget. Az önkormányzat városgazdálkodási irodája a hulladékmentesítési munkálatok elvégzéséhez továbbra is várja a segítő szándékúak jelentkezését. A zsákokat, a kesztyűket és szükség esetén a hulladék elszállítását is az önkormányzat biztosítja. A mottó: „Nekünk Ercsi!”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában