Esküvőkiállítás

2023.03.20. 11:30

Rendezvény a romantika jegyében a hajóállomáson - képgalériával

Esküvőkiállítást szervezett a Kulcs Községi Önkormányzat március 18-án délután a Duna-parton. Az első ilyen jellegű kulcsi eseményre szép számmal voltak kíváncsiak a Dunaújvárosból és a környező településekről érkező jegyespárok, családok.

Török Tímea

Nagy Eszter kézművestorta-készítő édességeit sokan kóstolták

Fotó: Szabone Zsedrovits Eniko

A több mint százmillió forint nemzeti forrásból megújult kulcsi hajóállomást az elmúlt év nyarán adták át. A Kulcson élő lakosság mindig is kötődött ehhez a helyhez. Ugyanis Kulcson a Dunával való kapcsolat legfontosabb közösségi helyszíne a múltban és a jelenben egyaránt a hajóállomás. 
Most azonban rendezvényhelyszín minőségében a helyi lakosságon kívül a nagyközönséget is szeretették volna megszólítani. Mert a régióban e páratlan helyszínt még csak kevesen ismerik. 

A festői Duna-parton elhelyezkedő hajóállomás és vendégház közvetlen vízparti komplexum, békés és természetközeli környezetben, távol a város zajától, saját kikötővel és sólya­pályával, csónaktárolóval, szállás- és rendezvénylehetőséggel rendelkezik. A környezet idilli, a helyszín igényesen felújított, már az oda vezető út is igazán regényes, de jól közlekedhető. Ezért az önkormányzatnak stratégiai céljai között kiemelt helyen szerepelt a hajóállomás felújítása. 

Ennek során a mai kor követelményeinek ­megfelelő vendégszobákat, fedett teraszt és szép zöldfelületet alakítottak ki. Így tökéletes helyszín lehet egy romantikus esküvő helyszíneként, vagy kisebb rendezvények lebonyolításához. Ideális helyszín száz fő alatti eseményekhez, szabadtéri ceremóniához. 
Március 18-án a helyszínen neves szolgáltatókkal és referenciáikkal is megismerkedhetnek az esküvő előtt állók. Bemutatkozott zenész, esküvő- és rendezvényfotós, dekoratőrök, esküvői ruhákkal foglalkozó szolgáltató, vendéglő, vőfély és násznép-koordinátor, de ceremóniamester is. Találkozhattak az érdeklődők sminkmesterrel, kézműves édességek és köszönőajándék-készítőkkel, kézműves desszert- és tortakészítővel, élményhajózást nyújtó szolgáltatóval. Bemutatta kínálatát egy grafikus, valamint gyönyörű limuzin kínálta lehetőségekről is tájékozódhattak a jegyesek. 

A ház és a kiállítás rendezvényszervezője, Király-Dienes Annamária így foglalta össze az eseményt: 
– Nagyon örülünk, hogy ilyen sokan megismerték településünk ékszeres dobozkáját. Remélem, minél többen találkozunk majd a jövőben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában