Matekból jeles

2023.03.25. 11:29

Remekeltek a széchenyis diákok

Szabó Szabolcs

Süli Henrietta, Pillár Bence, Homolya Gergely, Tokai Zalán Lajos, Slihoczki Dániel, Szloboda Balázs F.: SZIG

Csütörtökön Székesfehérváron rendezték meg a vármegyei matematikaverseny díjkiosztóját. A kétfordulós, országos szervezésű versenyen kiemelkedően szerepeltek a Széchenyi István Gimnázium diákjai – tájékoztatta lapunkat az intézmény. A Matematikában Tehetséges Gyermekekért (MATEGYE) Alapítvány a 2022–2023-as tanévben kétfordulós vármegyei matematikaversenyt rendezett 3–12. évfolyamos tanulók számára. A verseny célja lehetőséget biztosítani a tanulóknak, hogy összemérhessék matematikai tudásukat a velük egy vármegyében tanuló diákokkal. Az 1. forduló feladatait mindenki saját iskolájában oldotta meg, s ezeket a szaktanárok javították. E forduló dolgozatainak összesítése alapján hívták meg a 2. fordulóba a versenyzőket. A 2. forduló Sárbogárdon volt, ennek dolgozatait a Mategye Alapítvány által felkért szakmai zsűri értékelte. 

Homolya Gergely, Pillár Bence és Slihoczki Dániel is első helyezést ért el

Az 5. évfolyamban 1. díjban részesült Homolya Gergely 5. E osztályos tanuló, felkészítő tanára Boldis Szandra. 

A 9. évfolyamban 1. díjban részesült Pillár Bence 9. E osztályos tanuló, 2. díjban részesült Süli Henrietta 9. E osztályos diák. Felkészítő tanáruk Müllerné Ódor Marianna volt. 

A 10. évfolyamosok mezőnyében 1. díjban részesült Slihoczki Dániel 10. E osztályos tanuló, 2. díjban részesült Tokai Zalán Lajos 10. E osztályos diák, 3. díjban részesült Szloboda Balázs 10. E osztályos tanuló, felkészítő tanáruk Dukai Klára. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában