Rudas iskola

2023.03.01. 08:00

Nem annyira rémes és bonyolult a matematika

Szente Patrícia

Székely „Penge” Pál ismertette projektjét Fotók: Rudas

Elismerhetjük, hogy a matematika a bonyolultabb tantárgyak közé tartozik. Már az általános iskolában sokaknak meggyűlik vele a baja, de az igazi embert próbáló feladatokkal a középiskolában szembesülnek a diákok. Habár a matematika nehezebben elsajátítható tantárgy, azért mégsem kell mumusként tekinteni rá. 

Időszerű és aktuális módszertani eszközök bevetésével tesznek meg mindent a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum vezetői, hogy segítsék diákjaikat a matematikai ismeretek elsajátításában. Törekvésük a Rudasba is eljutott, ahol nemrég a Darts-Matek megálmodója, Székely „Penge” Pál, többszörös profi dartsbajnok és matematikatanár ismertette projektjét. A népszerű célbadobó-játék egy kifejezetten szigorú matematikai alapon nyugvó sport, a program létrehozója pedig a játék matematikai voltát vette figyelembe annak megalkotása során. 

Időszerű és aktuális módszertani eszközökkel segítik a diákokat

Az előadáson nem csak a Rudas iskola diákjai, de a DSZC oktatói is részt vettek. A programot a jelenlévők kipróbálhatták, és a kollégák be- és kimeneti tesztekkel igazolták annak sikeres használatát. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában