Már csak néhány napja maradt

2023.03.20. 19:00

Mesélje el történetét Szentivánról!

Ahogy korábban az „Egyedi élmények kerestetnek Alsószentivánon" című cikkünkben megírtuk, helyi civil egyesület Nagy Krisztina elnökletével olyan fogalmazás, mese, esszé, novella vagy vers megírását várják, amelynek témája vagy történetének helyszíne szeretett településük. A pályázatokat március 24-ig várják.

Kecskés Zoltán

Ebben a globális zűrzavarban a jelenkor emberének a helyi horgásztó nyújthat menedéket.

Fotó: FG/Archív

A megyeszékhelyről délre mintegy egy órányi autóútra található település minden szeglete maga a történelem. Említhetnénk a  kápolnát és a Fatimai Szűzanya tiszteletére emelt zarándokhelyet, a Szluha-kastélyt, vagy éppen azt a több évszázados legendát, ami a Kerék-hegyben megtalálható üregrendszer története körül leng. Ha pedig a jelenkor embere ebben a globális zűrzavarban egy kis nyugalomra vágyik, akkor a mintegy hét hektár területű csodás környezetet kínáló helyi horgásztó nyújt menedéket. 

Már csak néhány nap maradt a szentiváni pályázatra.

A fentiekből is kifolyólag, kinek ne lenne legalább egy meghatározó emléke, egy-egy kedves története Alsószentivánról? Ezeknek a relikviáknak az összegyűjtésére szolgál az a kezdeményezés, amit az Alsószentiván Községért Egyesület hívott életre. A pályázatot két kategóriában (próza, vers) és három korcsoportban (alsósok, felsősök, valamint középiskolások és felnőttek) hirdette meg a helyi egyesület. A beadott műveket egészen március 24-ig várják, elektronikus ([email protected]), vagy írott formában a Béke utca 56./a szám alá. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában