Rudas iskola

2023.03.20. 08:00

Kreativitást igénylő versenyen remekeltek

Magas fokú kreativitást igénylő versenyen remekeltek a Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium tehetséges diákjai a közelmúltban. A háromfős csapat az Ideafest középiskolai ötletversenyen csillogtatta meg tudását, a területi, majd utána az országos döntőn kiemelkedő eredménnyel végeztek.

Szente Patrícia

A nyertes csapat koncepciója egy inkluzív játszótér Fotó: Rudas

Az ötletverseny lehetőséget teremt az ifjú tehetségek úttörő koncepcióinak továbbfejlesztéséhez, emellett pedig a fiatalok vállalkozói ismereteinek bővítése, valamint a tapasztalatszerzés szintén fontos cél. A rudasos versenyzők már a székesfehérvári területi döntőn brillíroztak, ugyanis a 10. osztályból Mankovics Maja, Kisteleki Linda és Vasinka Noémi „Together” nevű ötletüknek köszönhetően a dobogó legfelső fokára állhattak, bekerülve így az országos döntőbe. 

A nyertes csapat koncepciója egy inkluzív játszótér, ahol egészséges és fogyatékkal élő gyerekek játszhatnak együtt. A játszótér ötlete a tolerancia és elfogadás céljából született meg, és igen nagy siker volt. A területi döntőre a Rudas három csapata is bejutott. A csapattagokat Mátyás Mónika területi startup koordinátor segítette a felkészülésben. 

A versenyen a pályamunkák bemutatása után a diákok a zsűri kérdéseire is válaszoltak, ezek alapján értékelték őket. Ezután az országos döntőre a nyertes csapat feladata pitch és a prezentáció finomítása volt, emellett pedig egy kiállítói standot is készíteniük kellett a versenyzőknek, akiket Bencs Bernadette tanárnő és Mátyás Mónika mentor segített és támogatott. 

Az országos döntőt az Akvárium Klubban rendezték meg február 16-án. A zsűri már a standok felállításakor elbeszélgetett a versenyzőkkel, akik kötetlen formában ismertették a vállalkozási ötleteiket a bírálóbizottság tagjaival. 

A döntőn résztvevő rudasos diákok a természetes drukk ellenére remekül szerepeltek, sikeresen helytálltak. Rengeteg energiát fektettek bele pályázatuk elkészítésébe, a sok munka pedig meghozta gyümölcsét, ugyanis március végén Csehországba utaznak majd az országos döntő csapatai. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában