Kajak-kenu

2023.02.04. 19:00

Vízi vándortábor települ a nyáron Dunaföldvárra

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség Dunaföldvárt jelölte ki a négy vízi vándortábor egyik helyszínéül az idei nyárra, amelynek házigazdája a helyi egyesület lesz – jelentette be az örömteli hírt Csányi Gergő a Kajak-Kenu és Sárkányhajó Egyesület elnöke.

Gazsó Rita

Fotó: Kajak-Kenu és Sárkányhajó Egyesület

A vízi vándortáborok egyikeként, nyáron tizennyolc turnusban mintegy négy-ötszáz diák tölthet két napot a kajak-kenusok vízitelepén Dunaföldváron – tudta meg a Part Oldal.  Mint elhangzott, az országos szövetség pályázat útján pénzforrásokat biztosít a vándortábor működtetéséhez, ahol öt nagy katonai sátrat állítanak majd fel, ezekben az evezősök egy éjszakát töltenek el. A tábor biztosítja számukra a pihenés, tisztálkodás, étkezés lehetőségét, és a két nap során rövid városnézés is szerepel a programban. 

Csányi Gergő a dunaföldvári portálnak elmondta, hogy ehhez kapcsolódóan a múlt év során szintén pályázati pénzből újították fel a vízitelep épületét és a csónakházat is, de a munkálatokhoz hozzájárult a város is.

Az egyesületi elnök a múlt évet értékelve megjegyezte, hogy fennállásuk óta talán ez volt a legmozgalmasabb évük. Az augusztusi szokásos három hét vakációt kivéve áprilistól novemberig szinte minden hétvégén, nyáron hétköznapokon is voltak versenyek, edzőtáborok, egyéb rendezvények, ahol részt kellett venni és helytállni. 

Mint elmondta, a jelentősebb országos jellegű versenyekről minden alkalommal érmekkel tértek haza: a májusi győri Maraton Magyar Bajnokságon egy bronzérmet és ötödik, hatodik helyezést értek el, az augusztusi szegedi Gyermek, Kölyök Országos Bajnokság mérlege még jobb volt, azon egy ezüst és egy bronzérmet szereztek. Évi teljesítményüket jelzi, hogy az országos bajnoki pontversenyben, melyen 180 egyesület vett részt, a hatvanadik helyet szerezték meg, amellyel a felső középmezőnybe kerültek. 

Négy versenyzőjük vett részt a májusi faddi regionális edzőtáborban, majd csapatuk eredményesen szerepelt a júniusi csepeli Eszkimó–Indián Táborban. Az augusztusi szünidő után egynapos Földvár–Madocsa evezős túrát szerveztek, szeptemberben részt vettek a szekszárdi Sió Kupán, októberben a Kammerer Akadémiai Kupán és a bajai kenus összetartáson, novemberben pedig Pakson teljesítmény felmérésen vettek részt.

Eredményes sportbeli és közéleti tevékenységéért az egyesület az  elmúlt évben elnyerte a “Dunaföldvár sportjáért” városi kitüntetést. Csányi Gergő jelezte, a május elsejei programok során főleg fiatalokat eveztettek a Dunán és az év során többször is szerveztek általános iskolai osztályoknak vízi programokat, amelynek célja utánpótlás bázisuk biztosítása. 

A sportvezető szerint tevékenységük eredményességét mutatja, hogy évenként csatlakoznak hozzájuk újoncok. Mint elmondta, más sportágakban is kipróbálták magukat: indultak a bölcskei bringatúrán és a Feldwar trail futóversenyen. A Kajak-Kenu és Sárkányhajó Egyesület sportolói idén már elkezdték az alapozó munkát, futás, tornatermi, paksi medencés evezés a heti program, április elején pedig vízre szállnak – hangzott el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában