Farsangi mulatság

2023.02.25. 12:00

Télűző jelmezes dzsembori a vasváris diákokkal

Molnár Emese

A tornateremben volt a dzsembori a fiatalok számára Fotók: LI

Különleges nap volt a péntek a Vasvári Pál Általános Iskola diákjai számára. Bizonyára nem volt könnyű összpontosítaniuk a délelőtti tanulásra, tudva azt, hogy délután farsangi mulatság lesz az intézményben – ilyenkor persze szokás szerint lassabban telik az idő. Elérkezett aztán a készülődés, az alsós kisdiákokhoz jöttek is szülők segíteni, hogy mindenkin klappoljon a választott jelmeze, legyen szó akár kölcsönzött maskaráról, akár otthon készített kreációról. No és persze azért, hogy minden kiegészítő felszerelés, eszköz meglegyen a dzsemborira. Szuperhősök, hercegnők, meseszereplők, cowboyok, és még sokáig sorolhatnánk, hogy milyen csodás, ötletes, aranyos vagy éppen élethű jelmezben vonultak be a tanulók a tornaterembe. 

Bár február 24-én már véget ért a farsang, s megkezdődött a böjti időszak, a rendezvény célján ez mit sem változtatott: egy hangulatos, vidám karnevál kerekedett a délutánból, és határozottan üzentek a vasvárisok a télnek, hogy a hétvégére várható hideg időjárás után most már jöjjön a tavasz!

Télbúcsúztató a pedagógus szemével

"A diákolimpiák sűrűjében, hátrahagyva a versengés és a mindennapi edzések igen megterhelő feladatait, városunk sportiskolájának diákjai jól megérdemelt vigassággal búcsúztatták el a telet.

Az alsósok igen színvonalas produkciókkal szórakoztattál mind diáktársaikat, mind a szülőket, akik igen nagy számban tisztelték meg rendezvényt. Először táncos főzőcskézésbe kezdtek, majd hirtelen egy reptér elevenedett meg, míg végül édes macskák karmolásztak a híres musical dallamaira. Az ezt követő jelmezes felvonulás után osztálykeretben zajlottak tovább a farsangi játékok.

A felsősök gyönyörű bécsi keringővel indították a délutánt, amelyet a bálkirály és - királynő kihirdetése követett. Majd a jelmezes felvonulás bizonyította, hogy még a nagyobbak is szívesen beöltöznek ebből az alkalomból. Több díj is gazdára talált, mint pl. a legaktívabb osztály, a legkreatívabb, a legállatibb, vagy a legfélelmetesebb jelmez kategóriákban. Természetesen nem maradt el a disco, a büfé és a tombola sem, hisz a farsang nélkülözhetetlen elemei.

Egy biztos, a vasváris diákok mindent megtettek azért, hogy a tél messze meneküljön."

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában