Sikeres farsangi összejövetel

2023.02.22. 09:00

Hagyomány lesz: farsang farkán a mulatság

A farsang a jelmezbálokkal, lakomákkal egybekötött mulatságok időszaka. A farsangvasárnaptól húshagyókeddig tartó farsang farka pedig egyben télbúcsúztató is.

Török Tímea

Remek hangulatú és emlékezetes farsangot tartottak Kulcson a szociális intézményben Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/DH

Fotó: Szabone Zsedrovits Eniko

A Kulcsi Szociális Intézmény vezetője, Adorjánné Bozsódi Irén a nagyböjt előtti utolsó napra 2023. február 21-ére élőzenés farsangi mulatságra invitálja az idősek nappali ellátásában részesülő tagokat. Az eseményt az intézmény székhelyén, a Nap háza – Hold udvara elnevezésű ingatlan területén tartották. Közel ötvenen érkeztek, hogy közös ünnepléssel várják a tavaszt és búcsúztassák a hidegebb évszakot. A jól sikerült esemény az egy éve működő intézmény első karneváli mulatsága, de az intézményvezető és a résztvevők szerint sem az utolsó, mert hagyományt szeretnének teremteni. 

A legifjabb kulcsi intézmény sokrétű tevékenységgel igyekszik segíteni a lakosság mindennapjait. Célja, hogy kifejezetten a helyi igényekre fókuszáljon. A házi segítségnyújtást, az idősek nappali ellátását, a szociális étkeztetést és a család- és gyermekjóléti szolgálatot is helyben dolgozó szakemberek végzik. 
A helyi időseknek a nappali ellátás intézményi keretek között biztosít hasznos segítséget és lehetőséget a közösségi élet pozitívumainak megélésére. Alkalmuk lehet a klubtagoknak beszélgetésekre, kézműves foglalkozásokra, ajándék- és dísztárgyak készítésére, de van lehetőség társasjátékozni, ügyintézésben is támogatást kaphatnak, sőt még akár a mosásban is. Ugyanakkor szerveznek kirándulásokat, színházlátogatást, van rendszeres vérnyomásmérés, szükség esetén gyógyszeradagolás, és – mint tegnap – együtt ünnepelhetnek a tagok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában