Díjazták a kezdeményezéseket

2023.02.27. 15:00

Egy dunaújvárosi és egy váli projekt is befutott

A Tesco Ön választ, mi segítünk pályázatának legutóbbi fordulójában országosan több mint 1,9 millió zsetonnal szavaztak a vásárlók az előzetesen bemutatott helyi projektekre, amelyek közül a vállalat 173-at, összesen 42 millió forinttal támogat. Közöttük egy válit és egy dunaújvárosit is - írja a feol.hu.

Borsányi Bea

Vasvári Pál Általános Iskola Fotó: DH-archív

Fotó: Zsedrovits Eniko

Sikeres volt a dunaújvárosi A Vasváris Gyermekekért Alapítvány pályázata, akik egy logikai park létrehozására nyertek támogatást. A mozgás új színtereivel a fiatalok logikáját, lényeglátását, reflexivitását, analizáló-szintetizáló gondolkodását, egyensúly- és ritmusérzékét szeretnék fejleszteni, miközben a mozgásnak köszönhetően edzettebbek is lesznek. Ráadásul mindezek a tanulmányi eredményeikre is pozitívan hatnak. A park egyben közösségi térként is szolgál majd. 

Az idén második alkalommal megrendezésre kerülő VÁLkörzés olyan sportrendezvény, amely megmozgatja az egész családot unokától a nagypapáig, futó, illetve kerékpáros számokban. A kihívás nevezési díja jelképes, de a Szülőföldem Vál Alapítvány pályázatának és az azt szavazataikkal támogató vásárlóknak köszönhetően idén a gyerekek – 18 éves korig - és a 60 év felettiek számára ingyenes. A nevezés hamarosan megnyílik: március 4-től már jelezhetik részvételi szándékukat az egyébként június 3-i rendezvényre, melyet ezúttal is a váli focipályán tartanak. Az önkormányzat közösségi oldalán mondott köszönetet mindenkinek, aki támogatta a projektet, amely – a megjelentek tanúsága szerint – már elérte az egyik célját és összehozta a közösség tagjait. Az eseményre nyáron egyébként nem csak váliakat várnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában