Igazi ünnep

2023.02.05. 18:00

Bécsi keringő, musical, zumba a Hild szalagavató ünnepségén

A Kultik mozi adott otthont a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Hild József Technikum, Szakképző Iskola és Szakiskola végzős diákjai szalagavató gálaműsorának pénteken délután.

Balla Tibor

A 12/A osztály felcsavarta a szőnyeget a műsorában Fotók: Laczkó Izabella

Fotó: LI

Nem kevesebb, mint hat végzős osztályt búcsúztatott pénteken a Hild iskola. Nem csoda hát, hogy megtelt a Kultik mozi nézőtere a szülőkkel, rokonokkal, érdeklődőkkel. Az eseményen részt vett Varga Veronika, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgatója, és Szemenyei István, a DSZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium igazgatója is. 

Ebben az esztendőben Major Márta, Kovács Judit, Fehér Krisztián, Kerkuska Zoltán, Anda József és Barta-Fodor Éva osztályai búcsúztak iskolájuktól az ünnepélyes eseményen. 

A bécsi keringőt Tóth-Varga Zsuzsanna, a koreográfiákat az osztályfőnökök, Fehér Krisztián, Kerkuska Zoltán, Barta-Fodor Éva, illetve Török Tamara Izabella tanították be, de a 13/1-es technikus osztály humoros előadásához a tanulók saját maguk rakták össze a koreográfiát és válogatták össze a zenét. Vörös András Fehérvári Zsóka A küszöbön állva című költeményét adta elő a gálán. 

Kolics Gábor igazgató, aki eddig már negyven szalagavatón vett részt eddig pedagógusként, ebből 28 alkalommal a Hild eseményén, a szalagtűzés hagyományának selmecbányai forrását elevenítette fel beszédében, az összetartozás, a barátság, az iskolához való hűség jelképeként. Éljetek boldogul! Ezt az üzenetet közvetítette most is, már csak azért is, mert ilyen minőségében valószínűleg utoljára szólt a diákokhoz. Ennek köszönhetően kissé filozofikusra sikerült a beszéde is. Elmondta azt is, hogy az iskola ars poeticája a szeretetre és a sikerélményre épül. E két dolog is olyan, amiért nagyon sokat kell tenni, kivéve a szülők feltétel nélküli szeretetét. Kolics Gábor beszédét egy saját versével zárta le. Természetesen az ő hajtókájára is felkerült a szalag, ahogy az osztályfőnökök és a végzősökére is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában