A babákért

2023.02.15. 07:00

A nehéz helyzetben támogatják a kisgyermekes családokat országszerte

Számos hátrányos helyzetben élő család kapott országszerte jelentős segítséget az elmúlt tizenkét év során az Együtt a babákért elnevezésű, a dm Magyarország és a Katolikus Karitász közös programja keretében. Ehhez kapcsolódóan hétfőn délelőtt átadóünnepségre hívták szerkesztőségünket a Krisztus király plébániára, ahol a program folytatásaként fél évre elegendő pelenkát adtak át négy helyi rászoruló kisgyermekes családnak.

Török Tímea

A megajándékozott családok körében Sinkovicsné Máté Hortenzia és Écsy Gábor a karitásztól és Hittner Krisztina a dm képviseletében

Fotó: LI

A katolikus karitász a katolikus egyház hivatalos segélyszervezete. Több mint 90 éves tapasztalattal rendelkezik a segítségnyújtásban. Számíthatnak a katolikus szervezetre az idősek, betegek vagy a katasztrófák áldozatai is. 800 településen vannak jelen, és tevékenységük során a segítő szervezet tagjai kiemelt figyelemmel vannak a gyermekek és a gyermekes családok iránt. Városunkban 1994 óta működik a Pentele Katolikus Caritas Alapítvány, amelyben több mint tíz hívő végez önkéntes szeretetszolgálatot a dunaújvárosi rászorulók megsegítéséért. Karitatív akcióikról többször olvashattak már lapunk hasábjain is. 

A hétfői sajtótájékoztatóval egybekötött ünnepség a hazai piac egyik legnagyobb drogériai termékeket árusító bolthálózatával együttműködve életre hívott országos programjuk kapcsán jött létre. A több mint egy évtizedes múlttal rendelkező Együtt a babákért elnevezésű projekt életre hívásával idén már tizenharmadik alkalommal gondoskodik a segélyszervezet és a bolthálózat közösen azokról a családokról, ahol valóban a legnagyobb a szükség. Ebben az évben országszerte 260 kisgyermekes családot választott ki a karitász, akik számára hatalmas könnyebbséget jelent majd a mindennapokban a fél évre elegendő dm Magyarország saját márkás pelenkacsomagja. Az adomány teljes mennyisége 6500 csomag, aminek össz­értéke közel 20 millió forint. 

Pelenkával segítenek a kisgyermekes családoknak Fotók: Laczkó Izabella
Fotós: LI

A dunaújvárosi nagytemplom alagsorában működő Pentele Katolikus Caritas Alapítvány szervezésében létrejött eseményen elsőként Sinko­vicsné Máté Hortenzia, a székesfehérvári katolikus karitász vármegyei igazgatója lépett a meghívottak elé, és köszöntötte a vendégeket és a rászoruló családokat. Majd átadta a szót Hittner Krisztinának, a dm PR- és ügyfélszolgálati csoportvezetőjének. Az adományozó cég képviselője megköszönte Boros Balázsnak a családok átmeneti otthona részéről a támogatást, valamint a karitász szeretetszolgálatot végző munkatársainak munkáját. 

Écsy Gábor a karitász országos igazgatója a program jelentőségét hangsúlyozta. Mint elmondta az elmúlt 12 év alatt a dm Magyarország 230 millió forint értékben adományozott hátrányos helyzetű családoknak pelenkát. Ez legalább 6 millió darab pelenkát, 3120 megajándékozott családot, közel 4000 gyermek első évében kiemelt támogatását jelenti. 

Majd a szervezet vezetője, valamint a vállalat munkatársa közösen adták át a helyszínen jelen lévő családoknak a pelenkacsomagokat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában