Kulcs

2023.01.30. 09:00

Kolbásztöltő verseny lesz sok finomsággal és busókkal

Török Tímea

Busók - illusztráció

Fotó: Csáki Alexandra

A településen idén már negyedik alkalommal szervezik meg a disznótoros és kolbásztöltő versenyt. A rendezvény célja a helyi hagyományok ápolása, és a méltán híres, magyar kezek által készített házi kolbász megismertetése. 

A barátságos vetélkedést február 25-re tervezik, várják a kolbásztöltő csapatok jelentkezését. Azonban az esemény már évek óta nem csupán a kolbásztöltésről szól, hanem a disznótoros ételekről és a közösségi programokról is. 

Ebben az évben is sok helyben készült finomság: hurka, kolbász, töpörtyű, orjaleves, toros káposzta, sült vér és házi sütemények várják az érdeklődőket.

Ugyanakkor a kulturális programokban sem lesz hiány, a hagyományokról fog érdekes előadást tartani majd Farkas Lajos, az Intercisa Múzeum igazgatója, valamint Mohácsról külön erre az alkalomra busók is fognak érkezni. A szervezők valamint a védnökként közreműködő önkormányzat minden érdeklődőt szeretettel vár.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában