Képgalériával

2023.01.02. 07:00

Elszalad a malac, utána a farka – óévet búcsúztattunk vidéken

A gazdasági nehézségek ellenére sikeres évet zártak az emberek. A rosszat meg most csak úgy hátradobták, ahogy a borospoharat szokták koccintás után.

Horváth László

A Baracsi Társaskör szervezésében is nagy buli volt Fotók: Horváth László / Dunaújvárosi Hírlap

Hagyomány lapunknál, hogy minden esztendő utolsó napján felkerekedünk és meglátogatjuk a szilveszteri mulatságokat. 

Mezőfalván egy esküvő is volt a múlt év utolsó napján

Soha ne induljon rosszabbul év végi körképünk, mint egy lakodalommal. Utunk első állomásán, a mezőfalvi művelődési ház nagytermében mindjárt egy különleges rendezvénybe botlottunk. Gyurákovics Zoltán és felesége, Dóra éppen szilveszterkor tartotta esküvői vigasságát. 

Gyurákovics Zoltán és felesége, Dóra az esküvőjükön

– A lakodalom azért alakult így, mert jöttünk haza Németországból, és megálltunk a rokonunknál – mondta az ifjú férj. – Unokaöcsém feldobta az ötletet, legyen december 31-én a lakodalmunk! Szót fogadtunk! Egy év után tettünk pontot a megismerkedésünkre. 

– Ilyen még nem volt a családunkban, így különösen emlékezetes lesz ez a nap! – tette hozzá az ifjú feleség. 

A mezőfalvi nyugdíjasklubban családias légkör uralkodott 

Második helyszínünk a Sport büfé, ahol diszkót kevert a pult mögött DJ Weigen. A rendezvényt élő adásban közvetítették. A folytatásban a nyugdíjasklubok otthonában családi és baráti társaság múlatta az időt. A kitűnő hangulatról élőzene gondoskodott. Az egyik résztvevő, Gombita Mihály lapunknak elmondta, változó helyzetet éltek meg 2022-ben. Külső cégnél a vasműben ács, így nagy volt a megélhetési bizonytalanság. Ennek ellenére van remény, mert óriási az összetartás. A jövőt illetően pedig nagyon várja az unoka megszületését. 

Mezőfalván a Sport büfében fiatalos diszkó hangolt az új évre 

Mezőfalvát elhagyva Nagyvenyimre vezetett utunk, ahol a hagyományokhoz hűen ezúttal is szép számú közönség várta az újév hajnalát. A talpalávalóról a Turi zenekar gondoskodott. Itt Slett Ferencet kérdeztük az emlékekről. 

Slett Ferenc 24 órás mentős szolgálatból érkezett a venyimi bálba

– Huszonhetedik éve mentőzöm. Sport, kulturális eseményeken is sokszor biztosítunk kollégáimmal. A nehézségek ellenére sikeres évet zártunk. Reggel végeztem a huszonnégy órás szolgálatomból, ezért most igazán jólesik lazítani. 

Következő állomásunk Kisapostag volt, ahol fiatalokból álló baráti társaságra köszöntünk rá a művelődési házban. Nagy Tamás szervező elmondta, mindenkinek volt pozitív és negatív időszaka egyaránt. A maga részéről az egyetemi eredményeire lehet a legbüszkébb. Szintén sikeres volt a vízilabdacsapatuk és a baráti kör is szépen teljesített. Van mire mulatni az év végén. 

Kisapostagon Nagy Tamás (középen bordó ingben) és baráti köre várta az éjfélt igen jó hangulatban

Kisapostag után Baracs Apátszálláson folytattuk körutunkat. A Fehérakác vendéglőben a Baracsi Társaskör várta az éjfélt, hatalmas bulit csapva. A társaság elmúlt évéről Sutyera Mária vezető beszélt: – Igazán jó éven vagyunk túl. Sok közösségi programban vettünk részt civil szervezetként. Bár a törzslétszámunk csak huszonkettő, azért mindig bőven társulnak hozzánk a családi és a baráti körből – hallhattuk. 

Baracson remek évet zártak a civil szervezetek

Szilveszteri körképünket a faluházban a Baracsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület bálján zártuk. Pákolicz Csaba elnök elmondta, az egyesület anyagi forrásait kívánták növelni a megszervezett rendezvénnyel, ami egyben az első ilyen programjuk. A szolgálati gépjármű akkumulátorcseréje és a víztartály javítása szükséges most. A későbbiekben szeretnének egy korszerűbb járművet beszerezni. Szerencsére csak kevés eseményhez kellett kivonulniuk a mögöttünk hagyott esztendőben. 

A szilveszteri tudósítót már otthoni környezetben érte az éjfél, amikor egészségben és örömökben gazdag, boldog és sikeres új esztendőt kívánhatott ő is a szeretteinek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában