Február 1-től

2023.01.06. 12:00

Dunaföldváron rendeletben szabályozzák a dohányzást és az alkoholfogyasztást

A település honlapján tette közzé a vonatkozó szabályozást

duol.hu

Fotó: illusztráció

Fotó: Nomad_Soul

Dunaföldvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a közterületen történő dohányzás és szeszesital fogyasztás tilalmáról szóló 26/2022. (XII. 16.) önkormányzati rendelet értelmében a következőket rendeli el, mely kiterjed a 7020 Dunaföldvár, Mészáros utca 4. szám alatti buszpályaudvar, a Béke tér és a Dunaföldvár 4206/2. helyrajzi szám alatti hídfőtől a Duna-parti sétány és a Hősök téren lévő park (a továbbiakban együttesen: közterület) területére:

  • a fentiekben meghatározott közterületeken tilos a dohányzás, kivéve a 7020 Dunaföldvár, Mészáros utca 4. szám alatti buszpályaudvar.

A 7020 Dunaföldvár, Mészáros utca 4. szám alatti buszpályaudvar vonatkozásában a nemdohányzók védelméről és a dohánytermékek fogyasztásának, forgalmazásának egyes szabályairól szóló 1999. évi XLII. törvény tiltja a dohányzást.

  • a fentiekben meghatározott közterületeken tilos a szeszesital fogyasztása.

Nem terjed ki a rendelet hatálya

  • az érvényes közterület-használati engedélyben foglaltak szerinti, a szeszesital árusítására jogosult vendéglátó egység által használt közterületre (terasz, előkert, kitelepülési terület, stb.) nyitvatartási időben,
  • az engedéllyel szervezett és engedéllyel rendelkező rendezvényekre, kizárólag az engedélyben meghatározott területre, és
  • minden év december 31. napján 18:00 órától január 1. napján 6:00 óráig terjedő időszakra.

A fentiek megszegése esetén törvényben meghatározott szankció alkalmazható.

A dohányzás és a szeszesital fogyasztás tilalmára és a dohányzásra kijelölt helyekre vonatkozó jelzések elhelyezéséről a polgármester gondoskodik.

Ezen rendelkezések 2023. február 1-től érvényesek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában