Rosti iskola

2023.01.28. 15:30

Az iskolaévek összetartó közösséget kovácsoltak

Január 27-én a Rosti Pál Gimnázium végzős diákjai ünnepi ceremónia kereté-ben szalagot kaptak az iskolától, hogy büszkén hordhassák az érettségiig vezető úton. A rendezvényt a Kultik Dunaújváros filmszínházban tartották, ahol sokszínű és emelkedett hangulatú műsort élvezhetett a mozi nagytermét megtöltő szülőkből, családtagokból, barátokból álló közönség.

Török Tímea

Fotó: LI

A protokolláris bevezető után az est nagyszerű hangulatát megalapozó produkciót, a végzős évfolyam osztálytáncát láthatta a publikum, majd Kaszás Zsolt igazgató ünnepi beszéde következett.

– A 12. A osztály különleges csapat több szempontból is. Nemcsak igazgatóként, de tanárként is ismerem őket, közelről nézhettem végig azt a fejlődési folyamatot, amelyen az évek alatt végigmentek, és ami korántsem volt zökkenőmentes A problémák azonban ahelyett, hogy szétzilálták volna őket, közös-séget kovácsoltak belőlük. 

Amit ebben az évben láttam tőlük önállóság, talpraesettség, kooperáció terén, az előtt le a kalappal! Ez egészen lenyűgöző átváltozás, és számomra ez egy iskola igazi feladata, értéke, ha ilyen módon tudunk hatni a diákokra, ha úgy engedjük el őket, hogy egy gazdagabb érzelmi világú, tudatosabban gon-dolkodó, hiteles értékrenddel felruházott fiatal felnőttet indítunk útnak. A nietzschei értelemben vett emberebb embert, önmagunk jobb verzióját- hangzott el a beszédben, amelyben az intézményvezető a továbbiakban büszkeséggel szólt az esti tagozatos végzősökről is és hálával a szalagtűző gála méltó helyszínének finanszírozásában komoly részt vállaló Poszpischil Lászlóról és a Rostisok Jövőjéért Alapítványról.

Az ünnepség csúcspontja természetesen a 19 nappalis  diák hagyományos szalagtűző eseménye volt. De előtte látványos gálaműsorral készültek a szervezők, a nézők megcsodálhatták a felnőttkor küszöbén álló hozzátartozójukat keringőzés közben, vagy elérzékenyülhettek üzeneteiken, és a végzős osztály legemlékezetesebb pillanatait megörökítő fotóválogatásból készült filmen. Meghallgathatták Szekeres István zseniális Visszaszámlálás című dobszólóját is. A  Violin Alapfokú Művészeti Iskola látványos táncos produkciói és a Löfan Mazsorett Egyesület fellépése pedig tovább színesítette a Rosti szalagtűző gáláját. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában