Vidék íze

2023.01.12. 12:00

5 étel, amiről nem gondolta volna, hogy lefagyasztható

A mélyhűtőben lapuló, jégkrémnek álcázott pörköltmaradékok spórolós időkben jó szolgálatot tesznek. Tudtad, hogy a készételeken túl az alábbi alapanyagok is bátran jégre tehetők?

Vidék íze

fagyasztószekrény illusztráció

Fotó: hedgehog94

TÉSZTA

Tésztafőzésnél gyakran előfordul, hogy véletlenül egy egész hadseregnek is elegendő mennyiséget sikerül készíteni az olaszok kedvenc alapanyagából. Nos, a felesleges főtt tésztának nem kell a kukában landolnia: érdemes al dentére főzni, és meglocsolni olívaolajjal, mielőtt a mélyhűtőbe kerül, így a kiolvasztás során nem tapad össze.

TOJÁS

Kissé több pepecseléssel jár ugyan, de a tojást is bátran beteheted a jégszekrénybe. Fagyasztás előtt verd fel a nyers tojást, majd adagold a jégkockatartóba úgy, hogy mindegyik mélyedésbe 3 evőkanálnyi jusson, a megtöltött tartót pedig fagyasztózacskóba csomagolva tedd be a mélyhűtőbe.

LEVESKOCKA, MÁSKÉNT

A saját készítésű csirkehúsleves-alaplé mindig jó szolgálatot tesz a konyhában, ám a hűtőszekrényben sajnos hamar megsavanyodik. A fagyasztóban viszont sokáig bírja! Tölts 2-2 ek alaplevet a jégkockatartó mélyedéseibe, így akár kiolvasztás nélkül is hozzáadhatod a készülő ételhez.

AVOKÁDÓ

Az érett avokádó hamar barna péppé válik, ezért gyorsan kell vele dolgozni. Ha egyszerre több érett gyümölcs is lapul a hűtőszekrényben, és nem akarsz ipari mennyiségű guacamolét készíteni, fagyaszd le! A gyümölcs kikapart belsejét locsold meg egy kevés citromlével, majd villával finoman törd össze a gyümölcshúst, és szorosan csomagold be egy fagyasztózacskóba.

SALÁTA

A saláta levelei bizony hajlamosak hamar megszottyadni. Ezért a fel nem használt mennyiséget érdemes kis adagokban lefagyasztani. Ugyan soha nem lesz már olyan lédús és roppanós, mint új korában, de attól még kiváló hozzávalója lehet egy kiadós zöld smoothie-nak.

Forrás: vidék íze

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában