Hétvégi programok

2022.12.09. 19:00

Ünnepváró hangulat járja át

A karácsonyt megelőző harmadik adventi hétvégén is gazdag program várja a településeken mindazokat, akik közösségben eltöltött kellemes órákkal szeretnének hangolódni az ünnepre.

HL, BaT, TT

Mezőfalván advent harmadik vasárnapján a Piac téri kápolnánál megszentelik a betlehemet Fotó: HL

Meggyújtják a koszorú harmadik gyertyáját

Dunaújvárosban a Városháza téren várja a lakókat a soron következő adventi vasárnap. A karácsonyi forgatagban kisállat-simogató is lesz. 17 óra után a beszédeket követően az ünnepi gyertyagyújtáson vehetnek részt az érdeklődők. Ezt követi majd a Pannon Oktatási Központ műsora, majd Barkóczi Gyula produkcióját tekinthetik meg a résztvevők. 

Baracson szintén december 11-én 16 órától kezdődnek az ünnepi pillanatok. Apátszálláson a Magyarok Nagyasszonya-templomban Nagy Richárd református lelkész köszönti a megjelenteket, majd a Lélekhang Együttes koncertjével hangolódhatunk advent meghittségére. 

Kisapostagon december 11-én, advent harmadik vasárnapján 16 órakor ismét a Schalbert Alapítvány faházánál tartják a gyertyagyújtást. Az ünnepi gondolatokat Nagy Attila polgármestertől és Stermeczki András evangélikus lelkésztől hallhatjuk. Műsorral közreműködik a Lila Akác Dalkör és a Kisapostagi Ifjúsági Klub. A szeretetvendégségről pedig a Kisapostagi Nőegylet gondoskodik. 

Mezőfalván sem változik a megszokott hagyomány. A Piac téren 16.30-tól gyülekeznek majd a résztvevők. Elsőként a betlehem megszentelése szerepel a programban. Ezután Kristofory Valter plébános ünnepi beszéde következik. Műsort ad a Német Nemzetiségi Önkormányzat, a mezőfalvi néptáncegyüttes. Gyertyát gyújtanak a műsorban szereplő egyesületek képviselői, valamint a Mezőfolt és a Nagyközségi Nyugdíjas Klub tagjai. 
Nagyvenyimen a Palágyi József Művelődési Ház és Könyvtárnál 16 órakor a Kossuth Lajos Általános Iskola tanulóinak ünnepi programját láthatjuk, hallhatjuk. 17 órakor közös gyertyagyújtás mellett az iskola tanulóinak családjai által készített kézműves tárgyak vására és vendéglátás lesz, amellyel az intézmény gyerekeit támogathatják. 

Dunaföldváron a cserkészek karácsonyi koncertjére várják az érdeklődőket a Barátok templomában december 10-én, szombaton 19 órára. Másnap, advent harmadik vasárnapján pedig a hagyományos rendszer szerint zajlanak az események a vár udvarán. 15 órakor nyitja meg kapuit a játszóház, ahol a Duna-Túra Egyesület látja vendégül a kicsiket. Ugyanebben az időpontban kerül le a lakat is a vásár bejáratáról. A mindig nagy forgalmú büfésátrat ezúttal a Szent Rókus Borlovagrend és a Duna-Túra Egyesület közösen üzemelteti. A forró italok különleges ízesítéséről hagyományos módon az előbbiek gondoskodnak. 17 órakor gyújtják meg a gyertyát, ahol Selmeczi Géza evangélikus lelkész mond áldást. A színpadon a Magyar László Gimnázium és a Levendula Művészeti Iskola közös műsorát láthatják az érdeklődők. 

Előszálláson a koszorú gyertyájának a meggyújtására különleges vendéget, Varga Gábort, a térség országgyűlési képviselőjét várják a falu karácsonyfájánál vasárnap délután három órára. Az eseményen a Patakparti óvoda csöppségei adnak műsort. 

Nagykarácsonyban a vasárnapi szentmise 11 órakor kezdődik. Ezt Dienes János és Szabó Júlia koncertje követi, majd az Örökzöld Óvoda gyermekei adnak műsort a gyönyörűen felújított betlehemnél. Végül meggyújtják az ünnep gyertyáját. 

Rácalmáson a betlehemnél várják a kisváros lakóit közös ünneplésre. 16 órától a Rájátszik Játékszínkör lép fel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában