Tágra nyílt a zeneiskola élménydoboza szombaton

Adventi koncertet adott szombaton délután az evangélikus templomban a Dunaújvárosi Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola. A Dunaújvárosi Szonáta Zeneművészeti Alapítványt is támogató, kellemes hangulatú, bő egyórás hangversenyen felléptek az intézmény növendékei és tanárai.

Balla Tibor

A Juhos Melinda vezette harmonikazenekar ezúttal fuvolásokkal és trombitásokkal is kiegészült az adventi koncert idejére Fotók: Laczkó Izabella

A templom padsorait megtöltő érdeklődőket Stermeczki András evangélikus lelkész köszöntötte, majd Koós-Balázs Eszter, az intézmény munkatársa konferálta fel a Sándor Frigyes Zeneiskola „élménydobozát”, amelynek első ajándékát Beke Beáta gitárzenekara nyújtotta át, az Ó gyönyörű szép és a Csendes éj harmóniáival. A második élménycsomagot a vonószenekartól kapta a közönség, mégpedig Berkovics C-dúr zongoraversenyének második tételével. A zenekart Pomposné Zelena Erzsébet vezényelte, zongorán Schinogl Péter közreműködött. A soron következő kicsomagolnivaló Jelena Davis: In the Hen Hause című szerzeménye volt, Horváth Gréta és felkészítő tanára, Tágincevá Irén zongora négykezesében. Mozart: Andante című darabját Homonnay Nagy Patrik nyújtotta át trombitajátékával, amihez zongorán Konkoly Krisztina nyújtott segédkezet. 

Igencsak különleges ajándékkal készült a Tágincevá Támila (dob), Róka Lilla (hegedű), Sztruhár Szabolcs (zongora) összeállítású trió, amely Christopher Norton: Jazz keringőjét játszották (remekül), amit Balogh Zoltán András hangszerelt erre az összeállításra. Rubinstein: Melódiáját Kiss Szonja hegedülte, a zongorakíséretről Tágincevá Irén gondoskodott. Vélhetően érdemes lesz megjegyezni Szajkó Norbert nevét, aki Mendelssohn: Dal szöveg nélkül című szerzeményét adta elő zongorán, érett tehetségről téve tanúbizonyságot. Kaszás Éva csellótanár Franchomme: h-moll Caprice című darabjával gyorsította fel a perceket. Zebkov Polina Csajkovszkij Évszakok című ciklusából választott darabot, ezúttal a december tételt zongorázta el kiválóan, majd két tanár, Sütő Balázs (fuvola), Tótin István (fagott), és egy növendék, Gál Benedek Marcell (fuvola) triójának emlékezetes előadásában hangzott el Haydn: Londoni Triók I. tétele – méghozzá parádésan. 

Minden jó, ha a vége jó, márpedig minimum ilyen megítélés illeti meg Juhos Melinda harmonikazenekarát, amely erre az alkalomra kiegészült Balogh Zoltán András trombitásaival, valamint Sütő Balázs fuvolistáival egy nagyzenekari hangzásra Giulio Caccani: Ave Maria című darabjával. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában