Perkáta

2022.12.21. 15:00

Megtelt a Győry-kastély előtti tér látogatókkal

Szentes Kitti

Oláh István polgármester köszöntötte a résztvevőket Fotó: a szerző

Perkáta - A községben élők is meggyújtották advent negyedik gyertyáját. A délutáni programoknak az impozáns Győry-kastély előtti terület adott otthont, amely ismét megtelt vásározókkal, kicsikkel-nagyokkal egyaránt. Tizenöt órai kezdettel a perkátai zeneiskolások furulya-előadását hallgathatták meg a kilátogatók. Majd egy gitárduó érkezett, Orbán Zsolt és Reiprich Gábor, két tehetséges perkátai fiatalember egy igazi zenei csemegével ajándékozta meg a hallgatóságot. 

A csípős hideget nemcsak a társaság és a kellemes zenék tették még elviselhetőbbé, hanem a büfénél kapható meleg tea és forró puncs ital is nagyon jólesett mindenkinek, de a kuriózumnak számító gyömbérpálinka is segített átmelegíteni a fázós résztvevőket. Természetesen a gyermekek sem maradtak meglepetés nélkül, ugyanis a büfénél olyan édesség volt kapható, ami sehol máshol, az adventi tölcséres csillag. A recept nagyon egyszerű, az elkészítése pedig pár percet vesz csak igénybe, ha minden hozzávaló a rendelkezésünkre áll. 

A portékák között pedig nemcsak dísztárgyakat, karácsonyi ünnepkörhöz tartozó termékeket lehetett megvásárolni, hanem füstölt sonkát, kolbászt, különféle sajtokat is, a perkátai Tercsák Lajos jóvoltából, aki egy igen ízletes, szemet-szájat kényeztető standot állított fel, ahol garantáltan mindenki talált kedvére való finom falatokat. 

A kilátogatók Papp Péterrel és édesanyjával is találkozhattak. Péter már ismerős lehet a kedves olvasóknak, ugyanis ő a perkátai Őzikert tulajdonosa. Asztaluknál a településsel, illetve az Őzikerttel kapcsolatos hűtőmágneseket, kulcstartókat lehetett megvásárolni. Ezeket a portékákat is nagyon sokan vették szemügyre. Az adventi délután második felében Oláh István, a település polgármestere mondott ünnepi beszédet. Felhívva a figyelmet a karácsony közeledtére, az elcsendesedésre, a várakozás izgalmára, hogy szenteste ismét éljük át a csodát. A beszéd után pedig fellobbant a negyedik gyertya lángja, ami a szeretetet szimbolizálja. 

A nap zárásaként a perkátai óvoda női énekkara és a Nyugdíjasok Baráti Köre, a Rozmaring Énekkar adott elő karácsonyi dalokat a hallgatóság nagy örömére.
 

Oláh István polgármester köszöntötte a résztvevőket
Fotó: a szerző

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában