Előkarácsonyozók

2022.12.20. 16:00

Koncertekkel, finom falatokkal ünnepelt Rácalmás

A járványhelyzet miatt az elmúlt két évben elmaradt, szombaton azonban ismét gazdag programkínálattal várta a családokat a rácalmásiak karácsonya.

SzSz

A helyi kórusok közös adventi koncertje után a történelmi egyházak képviselői és Schrick István polgármester (jobbra) is köszöntötte a rácalmási polgárokat Fotó: LI

A település sokszínű ünnepváró programsorozatának csúcseseménye már szombaton kora délutántól várta az érdeklődőket. A kreatív alkotásra kapható gyerkőcök és szüleik a kézműves játszóházban készíthették el az ünnep díszeit, 15 órától pedig a Rácalmási Gyermek Színjátszókör Csoda Rácalmáson című előadása örvendeztette meg a közönséget. A fiatal színészpalánták után a kórusoké volt a főszerep. A Jankovich Miklós Általános Iskola énekkara és a helyi Napsugár Asszonykórus közös adventi műsora varázsolt igazi karácsonyi hangulatot a sportcsarnokba. A közös éneklést követően Schrick István polgármester köszöntőjében külön kiemelte azokat a rácalmási polgárokat és civil szervezeteket, akik egész évben sokat tettek a település tartalmas közösségi életéért. A rendezvényen a karácsony üzenetéről, a megbékélés és a hit megélésének fontosságáról szóltak a történelmi egyházak képviselői Szeleczky Csaba plébános, Fodor István református lelkész és Stermeczki András evangélikus lelkész. A könnyűzenei kínálat első felében a népszerű énekes, Szulák Andrea slágereinek tapsolhatott a közönség, majd szintén sokakat vonzott Takács Nikolas fellépése is. 

Közben a kültéri helyszínen, azaz a művelődési ház melletti parkolóban felállított gasztroudvarban is nagy volt a sokadalom. Nem véletlenül, a korábbi évek hagyományát követve a már említett civil szervezetek finom ételekkel és italokkal vendégelték meg az előkarácsonyozó rácalmási családokat. 
 

Szorgos kezek munkálkodtak a karácsonyi díszeken Fotó: LI

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában