A Jövő Új Városáért Egyesület folytatni fogja a programszervezést

2022.12.03. 15:21

A Mikulás szaloncukorral kínálta a futás résztvevőit

Egy kicsit csípősebb hideg reggelre ébredhettünk szombaton, ettől függetlenül szépen gyülekeztek 9 órától a Városháza téren mindazok, akik részt kívántak venni a Mikulás-futáson.

Molnár Emese

Fotó: Laczkó Izabella

Fotó: LI

Vegyes volt a korosztály, az egészen fiatal gyermekektől az idősebbekig érkeztek a sportos programra, többen az ünnep jegyében Mikulás-sapkát húztak, vagy éppen mikulásos jelmezt vettek fel a sportos öltözékükre. Az adventi faházak gyűrűjében gyülekeztek a futók, köztük dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselő, Szepessy Gergő, a Fidesz helyi szervezetének elnöke, de még a Mikulás is ott sétált közöttük és szaloncukorral kínálta őket. A rendezvényen elsőként Bükki Miklós, a szervező Jövő Új Városáért Egyesület (JUVE) elnöke köszöntötte a résztvevőket. Mint mondta, az egyesület számára fontos a sport, a mozgás és az egészséges életmód népszerűsítése, így örömmel vették át a Sportolj Dunaújváros! elnevezésű sorozat szervezését. Ez immáron a negyedik programjuk, és jövőre is folytatni kívánják a hasonló rendezvények megvalósítását. Köszönettel szólt minden támogatónak, külön kiemelve a Rudas középiskola fiataljait, akik a Mikulás-futás lebonyolításában segédkeztek. 

Zemankó Zoltán, a JUVE sportszervezői csapatának vezetője arról szólt, hagyományteremtő szándékkal szervezték meg ezt a Mikulás-futást, és ő is megerősítette, hogy a következő esztendőben sem maradunk ilyen sportos rendezvények nélkül, például a bringatúra, a városi futóverseny és – újra életre keltve – a streetball megvalósításán fognak dolgozni. Czeglédi Péter Pál református lelkész, valamint Stermeczki András evangélikus lelkész is néhány biztató, útravaló gondolattal szólt a jelenlévőkhöz, majd felsorakoztak a bemelegítéshez, hiszen ők is vállalkoztak a futásra. Hrozik Edit vezényletével kellőképpen átmozgatták magukat a résztvevők, ezután a múzeum felé vették az irányt: innen indult 10 órakor a menet, és rendőripolgárőri kíséret mellett nekivágtak a mintegy 1,3 kilométeres távnak. A szervezők forró teával és szaloncukorral készültek a visszaérkezők fogadására. Bár nem mértük az időt, de talán tíz perc sem kellett ahhoz, hogy már célba is érjenek a leggyorsabbak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában