Előszállás

2022.12.14. 11:30

Az óvodások műsora aranyozta be a napot

Az advent időszaka már a tél előszobája. De a mindenféle riogató meteorológiai prognózisok ellenére is meg tudott lepni bennünket az időjárás. A harmadik gyertya, az öröm jelképének meg­gyújtására, és az ünnepet teljessé tévő műsorukra készülők, az eseményekre látogatók szerencséjére ezúttal is mindenhol megállták a helyüket.

Balogh Tamás

Hópelyhecskéket is hoztak magukkal az előszállási óvoda apró angyalkái az adventi rendezvényre Fotók: BaT

 A település jellegzetes, az ünnepi időszakra szépen feldíszített tere lett az Arany János utcai kőkereszt környéke. Itt található a falu karácsonyfája és adventi koszorúja. Ehhez gyűlik össze a falu népe az aktuális gyertya meggyújtásához vasárnaponként. 

Ez alkalommal az előszállási Patakparti Óvoda kicsinyei varázsolták el az egybegyűlteket. A szép produkció után Kanik Péter, az Előszállási Ifjúsági Egyesület elnöke mondta el az alkalomról szóló gondolatait. 

Az előszállásiak karácsonyváró közösségi rendezvényének díszvendége Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője volt, akitől, miután a gyertyát meggyújtotta, a következőket is hallhattuk: 

– Örömmel néztük meg a kisgyermekek műsorát. Az ő jövőjükről szeretnénk dönteni. Amikor látjuk azt, hogy mi történik Európa országaiban, ahol nem így készülnek az ünnepre, hanem sajnos egymást lövik, esetleg akár több száz kilométeres távolságról is, akkor megérthetjük, hogy milyen óriási dolog az, hogy megőrizhetjük a békét. Itt lehetünk, és együtt ünnepelhetünk. Szeretném azt mondani, hogy ez a béke hosszú lesz. Olyan, ami úgy válik majd a mindennapjainkká, hogy talán már természetesnek is érezzük – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő. Majd hozzátette még a következőket: 

– Gondoljunk vissza arra, hogy ez a térség az első és a második világháborúban is rengeteget szenvedett. Nem szeretnénk, ha ez bármilyen szinten is visszajönne. Ezeken az adventi napokon, amikor így összejövünk, egy kicsit elcsendesülünk, és várjuk az Úr eljövetelét. Vasárnaponként gyertyát gyújtunk, remélhetőleg mindenki a családja körében. A szeretetet, a családi melegséget, a pozitív hozzáállást szeretném kérni önökkel együtt, hogy nagyon sok együtt töltött kellemes adventünk és az azt követő ünnepünk legyen! Boldog karácsonyt kívánok mindenkinek! 
 

Farkas Imre, Varga Gábor és Kanik Péter a gyertyagyújtás előtt

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában