Élelmiszer-osztással is segítettek

2022.12.13. 15:00

Az éhezőknek ételt adni, a szegényeket ruházni

duol.hu

Fotó: MW-archív

Fotó: © Cseh Gábor

Adventben az irgalmasság cselekedeteinek gyakorlása felé fordítja figyelmét a dunaújvárosi római katolikus karitász segélyszervezet. Munkájukat a három „sz” jelszava jellemzi: szeretettel, szervezettséggel és szakértelemmel segíteni a rászorulókon. Ennek elvégzéséhez advent előtt – Dunaújváros szellemiségéhez méltóan – Munkás Szent József közbenjárását kérték. 

Novembertől tartós élelmiszert és pénzbeli adományokat gyűjtöttek a szentmisékhez kapcsoltan a Krisztus király-főtemplomban. Védőszentjük Árpád-házi Szent Erzsébet, akinek november végi ünnepén, és az egyházi év Krisztus király főünnepi lezárásakor, megáldott Erzsébet-cipók osztásával köszönték meg a római katolikus közösség támogatását. A perselygyűjtésből 82 ezer forintot használhatnak fel karitatív célra. 

A vasútállomáson túli hajléktalanszállón december 1-jén tartották a hagyományos adventi melegétel-osztást, ahol nagy szeretettel fogadták a karitászt. Közös lélekerősítő műsorral kezdték az estét az adventi koszorú fényénél. Megulesz Gabriella karitászvezető elmondta: –A melegétel mellé ebben az évben is vittünk 80 adag házi süteményt, aminek azért is örülnek a városi hajléktalanellátó centrum lakói, mert ilyet általában még adományokból sem kapnak. 

Október közepén indult a karitász Segítő kéz nevű országos programja, amely az adventben a „Tárjátok ki a szíveteket!” programsorozatban folytatódik.

Ez az elnevezés országos szinten nagyon sok programelemet foglal magába: az Angyalbatyut, az ajándékgyűjtési és -osztási akciót, a plébániákon végzett tartósélelmiszer-gyűjtést és -osztást, tűzifaosztást, meleg ebéd osztását, idősek karácsonyát. A dunaújvárosi csoport a templomban gyűjtött 182 kg élelmiszerből és 104 ezer forint pénzadományból csomagokat készít és meglátogatja az időseket, a családi szálló lakóit, és csomagokat oszt a nyilvántartásában szereplő rászoruló családoknak is. 

Aki a karitász ruha és egyéb adományok kiosztásával és befogadásával kapcsolatos tevékenységébe szeretne bekapcsolódni, az szerdánként 15.30– 17.30 között léphet velük kapcsoltba a nagytemplom alatti közösségi termeikben – közölte szerkesztőségünkkel a karitász vezetője. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában