Képgalériával

2022.12.19. 07:00

A széchenyis közös évek mindörökké összekötnek

A múlt héten pénteken este a rácalmási sportcsarnokban ünnepélyes keretek között négy osztály, százhúsz széchenyis tanuló kapta meg a végzős diákoknak járó szalagot.

Szabó Szabolcs

A 12./E és a 12./A osztály keringője nyitotta a táncos produkciók sorát a rácalmási sportcsarnokban Fotók: Szabóné Zsedrovits Enikő

Felemelő élmény, de ott van velük az a furcsa érzés is, hogy ennek a korszaknak vége lesz

A Széchenyi István Gimnáziumban hagyomány, hogy a szalagtűzési ceremónián a 11. évfolyam diákjainak képviselői egy kis kitűzővel ajándékozzák meg végzős társaikat. Ezzel is kiemelve: egy közösség tagjai, valamint, hogy az intézményben töltött évek mindörökké összekötik őket. 

„Kívánjuk, hogy az elkövetkezendő négy hónapban büszkén viseljétek ezt a kis emblémát, amely egyrészt mutatja, hogy életetek egy meghatározó szakasza lezárul, elvégeztek, befejeztek egy nagy munkát. Másrészt jelzi, hogy a mi iskolánk tagjai vagytok, hozzánk tartoztok, és ez örömmel tölt el bennünket is. A szalagotokon megjelenő két évszám közé besűrűsödő évek életetek meghatározó részét képezik, vigyázzatok, hogy lássátok benne a szépet, az erőt adót, s tanuljatok a nehézségekből.” – tolmácsolta a 11. évfolyam üzenetét az esemény két műsorvezetője, Kanyó Hanga és Szabó Noel. 

Ünnepi beszédében az intézmény igazgatója, Kratzmajer Zoltán így fogalmazott: 
– Szép, felemelő ünnepély ez, ugyanakkor itt van velünk az a furcsa érzés is, hogy ennek a korszaknak vége lesz. Nektek, kedves végzőseink tovább kell mennetek. Ezzel pedig lezárul a boldog, felhőtlen gyermekkor. Innentől minden döntéseteknek visszavonhatatlan következménye lehet. Reméljük, hogy a Széchenyiben eltöltött négy, illetve nyolc év alatt kaptatok annyi tudást, bölcsességet és elszántságot tőlünk, hogy az kitartson a nehéz döntések meghozatalakor. Hiszem, hogy ezek a széchenyis esztendők meghatározóak lesznek az egész további életetek során. 

A szalagtűzést követően a gimnázium diákjainak kulturális műsorát élvezhette a közönség, majd 12./A és 12./E osztály nyitó táncával elkezdődött a báli forgatag, amelynek keretében a négy osztály bravúros produkcióinak tapsolhatott a nagyérdemű. Az emlékezetes szalagavató ünnepséget a 12./B és 12./C osztályok keringője zárta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában