Ercsi iskola

2022.12.09. 20:00

A jövő technológiáját most kell kezdeni elsajátítani

Pályázati úton nyert élménypedagógiai és audiovizuális eszközöket adtak át 4 millió forint értékben az ercsi Eötvös József Általános Iskolának és alapítványának. Az ünnepélyes eseményt december 8-án tartották az iskolában.

Török Tímea

Az ünnepélyes átadón Orth László igazgató külön is megköszönte Gólics Ildikó alpolgármesternek a fáradhatatlan segítséget Fotó: NÁ

Előremutató technológiát adtak a gyerekek kezébe

Az eseményen dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és dr. Mészáros Lajos, a térség ország­gyűlési képviselője Orth Lászlónak, az intézmény igazgatójának adta át a pályázati forrásból származó eszközöket. Az átadón jelen volt Gólics Ildikó, Ercsi város alpolgármestere, Papp György önkormányzati képviselő, dr. Zugor Zsuzsanna, a Szegényeket Támogató Alapítvány kuratóriumának elnöke, valamint az iskola 6. a osztályos diákjai és pedagógusai. 

A Városi Civil Alapítvány a Nemzeti Együttműködési Alap pályázatából legórobotokat, drónokat, különféle audiovizuális eszközöket, stúdiótechnikai eszközöket, informatikai eszközöket és kiegészítőket, például 3D nyomtatót adott át az iskola alapítványának. 

Elsőként dr. Molnár Krisztián köszöntötte a megjelenteket, majd kiemelte, olyan eszközöket sikerült a Városi Civil Alapítvány segítségével beszerezni, amelyekre nagy igény volt. A mai napon az iskola alapítványának átadott beszerzések mindegyike a XXI. századi oktatás kapcsán immáron egyrészt kezdenek nélkülözhetetlenné válni, másrészt a gyerekek irányából nagy érdeklődés mutatkozik ebben az irányban. 

Az iskola diákjai azonnal birtokba vették az eszközöket Fotó: NÁ

Dr. Mészáros Lajos hangsúlyozta, nagy öröm, hogy ilyen előremutató technológiát sikerült a gyerekek kezébe adni. Hiszen a jövő technológiájának sikeres elsajátítása már most kell, hogy elkezdődjön. Majd köszönetét fejezte ki az országgyűlési képviselő mindazoknak, akik az eszközök beszerzéséhez hozzájárultak. 

Orth László, az intézmény igazgatója köszönetét fejezte ki, majd arról beszélt, hogy ennek a pályázatnak háromszor is örült. Akkor, amikor megtudta, hogy megnyerték, majd amikor megérkeztek az eszközök, és az átadó alkalmával. Mert a diákok egész biztosan nagy hasznát fogják venni, ezért nagy segítség az iskola számára. Az igazgató szerint ez egy teljesen új dimenzió lesz az iskolásoknak, mert ilyen eszközökkel eddig csak a televízióban találkozhattak. Orth László külön is megköszönte Gólics Ildikó alpolgármesternek a fáradhatatlan segítséget, amellyel támogatta a pályázat során az iskolát. 

A jelen lévő diákok és pedagógusaik azonnal használatba is vették az új, audiovizuális eszközöket. Az átadón részt vevők pedig megtekintették az iskola tanuszodáját. Az épületegyüttesnek ezt a részét a közelmúltban újították fel az öltözőkkel, különböző szociális helyiségekkel együtt az Eötvös József Általános Iskolába járó több mint négyszáz iskolás legnagyobb örömére. 
 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában