POK

2022.11.23. 08:00

Spanyol tanár spanyol csoportja spanyol esten

Balla Tibor

Victor Acosta és diákja a spanyol esten Fotók: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A nyílt hét nyitányaként spanyol estet tartott a Pannon Oktatási Központ aulájában Victor Acosta 11/A osztályos csoportja. A helyszín már önmagában is érdekességekkel várta az érkezőket. Színes üvegeim színes fényei címmel nyílt kiállítás még november 18-án a POK aulájában általános iskolás és középiskolás tanulók munkáiból. A látogatók egy hétig gyönyörködhetnek a gyerekek által készített üveg­ablaktervekben. A rajzpályázatra beérkezett kétszázhúsz alkotás közül a zsűri két kategóriában díjazott munkákat. 

A diákok és tanárok együtt hallgatták az előadásokat Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Az esten, amelyre Borgulya Zoltán igazgató mellett a tanárok is meghívást kaptak, spanyol előadások hangzottak el – szám szerint három – két nyelven, spanyolul és magyarul az ország történetéről, nevezetességeiről, nemzeti ünnepeiről, és persze a világszerte ismert, Caminito del Rey-ről és a többi gyalogtúráról, amelyek egyikén diákjuk is részt vett. De nem maradtak ki olyanok sem, mint a legőrültebb spanyol fesztivál, a La Tomatina, vagy a Las Fallas és a bikafuttató Fiesta de San Fermín. Kvízeken mérték a figyelmet, de volt vacsora is spanyol kivitelben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában