Vetélkedő

2022.11.25. 10:00

Második helyen végezett a kórházunk neurológiai csapata a szakmai versenyen

duol.hu

A Szent Pantaleon Kórház a weboldalán közösségi oldalán jelentette be, hogy a  kórházból négy csapat vett részt, a MESZK Fejér Megyei Területi Szervezete által szervezett szakmai vetélkedőn. Kettő csapat a délutáni döntőbe is továbbjutott és második, illetve a hatodik helyet hozták el. 

2022. november 19-én rendezte meg a MESZK Fejér Megyei Terüli Szervezete a szakmai vetélkedőjét, a székesfehérvári Szent György Egyetemi Oktató Kórházban. Az egész napos megmérettetésen Mór, Csákvár, Enying, Székesfehérvár és Dunaújváros egészségügyi szakdolgozói 12 csapattal indultak. Intézményünkből a mozgásszervi rehabilitációs, a neurológia, a traumatológiai, és a sürgősségi traumatológiai osztály ápolóiból álló négy fős csapatok vettek részt.

A délelőtti fordulóban az írásbeli résszel kezdődött a megmérettetés: tesztírás, keresztrejtvény, TOTÓ. Az első forduló pontszámai alapján dőlt el, melyik 6 csapat folytathatja a közvetlen betegellátással összefüggő feladatokból álló gyakorlati versenyt. A délutáni fordulóra a neurológiai és a mozgásszervi rehabilitációs osztályunk ápolói jutottak tovább.

A csapatok felkészültek az ágy melletti ápolási feladatok kivitelezésére. Három állomáson folytatódott a verseny. A szakszerű ágyazáson, infúzió bekötésen, gyógyszerelésen, fájdalomcsillapításon és a beteg pszichés vezetésén túl az újraélesztés is feladat volt.

Az újonnan, kiválóan felszerelt Skill laborban, minden eszköz rendelkezésre állt a feladatok életszerű kivitelezéséhez. 

Kiváló szakmai felkészültségüket bizonyították a gyakorlati feladatokat teljesítő csapatok!

Nagy volt a tét, mert az első helyezett csapat részt vesz a Budapesten megrendezésre kerülő országos szakmai vetélkedőn 2023. tavaszán.

A verseny első helyezettje a székesfehérvári Szent György Egyetemi Oktató Kórház, kardiológia osztályának „Szívtiprók” csapata lett. Második helyen a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház neurológiai osztályának „Neuro MATE”, harmadik helyen „A Kastély Angyalai” lett a Csákvár-Bicske helyi szervezettől. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában