Koboldok kompániája

2022.11.20. 09:00

Adventi erkélycsinosítás energiatakarékosan

Jakab Klára

A virágládában csücsülve nincs más dolguk, mint jó hangulatot teremteni Fotó: a szerző

Adventi készülődésemet látva a családfő óhaja szerint csak egy feltételnek kell megfelelnem. Lehet akármilyen csilivili a kopogtató, az ablak dekorálása, az asztali díszek – bármit szabad, csak áramot ne fogyasszon. Új világ van… pá nektek fényfüggöny, ünnepi kivilágítás, villódzó füzérek, jégcsap-LED-ek. Más megoldás kellett... Így született meg az erkélyek csinosításának ötlete! 

Ezeket a jópofa kerámiákat sok helyen árulják (vásár, piac, hobbibolt), egész kis kompániát sikerült beszerezni, és most a begóniák helyén, a virágládában csücsülnek igazán kedves hangulatot teremtve, mosolyt csalva az arcunkra. 

A manókat, koboldokat, gombát, sünit (és a békát, teknőst, szitakötőt, kukacot) alaposan rögzítettem: sima műfüvön jó hosszú hurkapálcát szúrtam át, azokra állítottam az üreges figurákat, nincs az a vihar, ami leverné. A fenyőket előbb gazdagon hajlakkoztam, hogy bírja a ködös, esős időt, s dróttal erősítettem a műfűhöz. Dekorációként kis gombákat, tobozokat használhatunk, és díszíthetjük pozsgás (mű)növényekkel vagy bogyókkal. És… hogy ne maradjunk fények nélkül, csak világít ott egy kis gyertya vagy mécses – mert elemmel működik. 

A végeredmény láttán talán a család megállapítja, hogy a mama második gyermekkorához érkezett, de ez ne tántorítson el bennünket a megvalósítástól, a látvány és a karácsonyváró hangulat kárpótol!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában