Mozduljanak ki

2022.10.14. 18:00

Túrázna? Mutatunk remek útvonalakat!

duol.hu

Fotó: shutterstock.com

A már megszokott túraajánló előtt egy különleges dunaújvárosi kalandtúrára hívjuk fel az érdeklődők figyelmét: 

A már létező szocreál tanösvény kiegészítésére, alapos előkészületek után  - eleddig a tanévnyitástól 7 tanintézmény felé - a Pentele Baráti Kör egyesület helytörténeti kalandtúra felhívást tett "4 ezer év - 10 km" jegyében, a vonatkozó bő képi anyag és kommentárok  összeállításával és megküldésével -tájákoztatta szerkesztőségünket Pálinkás Bertalan, a Pentele Baráti Kör elnöke.

Majd így folytatja: - Mindenhonnan a motiváltság visszajelzéseit kaptuk, külön örömünkre a Pannon oktatási központ máris csoportos túrát szervezett nyomvonalunkon hetedikes, nyolcadikos tanulói részére. Szombaton, október 15-én délelőtt a bronzkori vártól indulva, a Castellum érintésével 11 óra körül több mint százan érkeznek záróállomásukra, a legrégebbi történelmi templomunkhoz, a ráctemplomhoz, többek között  a templombelső és a dombi várhelyek (3+1) bemutatására.

 

2022.10.15.

Gebirgsjäger Gedächtnissteig Ostalpen (Hegyivadászok emléktúra a Keleti-Alpokban) III. - (vezetett) 20

Cserháti Tótúra 2022 - Cserháti Tótúra 45 / Cserháti Tótúra 30 / Cserháti Tótúra 20 / Nőtincsi Tókör / Cserháti Tótúra 70K

Palipista - 100 / 60 Regéc / 20 Hotyka

 

2022.10.16.

Kakukkhegy - K.O. - 25 / 12 / 6

CSÚCS EZ A HELY! - 30 / 45 / 8

Dűlőkeresztelő - 12

Csillebérci tekergés - 21 / 11,5 / 5

 

Mindegyik túra teljesítménytúra, tehát ellenőrzőpontokon kell áthaladni és gyűjteni a pecséteket, a szervezők frissítővel, harapnivalóval kedveskednek a távot teljesítőknek. A távok végig ellenőrzött turistaútvonalon haladnak, térképet kapnak a túrázók. Bővebb felvilágosítást a Teljesítménytúrázók Társaságának honlapján találhatnak. Az erőnléthez, a távhoz, a szintidőhöz, a terephez és az időjáráshoz igazodó távválasztás a teljesítménytúra fontos része, s ez a nevezők feladata ugyanúgy, mint a jelzett turistautakon való tájékozódás és a természeti viszonyokhoz való folyamatos alkalmazkodás!

Vezető képünk illusztráció. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában