Ülés

2022.10.28. 15:00

Tanácskozott a megyei védelmi bizottság

A Fejér Megyei Védelmi Bizottság megtartotta évi második rendes ülését a kormányhivatal Dísztermében, Székesfehérváron. Az ülést dr. Simon László főispán, a védelmi bizottság elnöke vezette.

FMKH

Fotó: kormanyhivatal.hu

Az eseményen részt vett Pálffy Károly, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke, Vizi Ignác tű. ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese és a HM Védelmi Igazgatási Főosztály képviseletében Nagy Lajos ezredes.

A testület összesen nyolc napirendi pontot tárgyalt meg. A Fejér Megyei Védelmi Bizottság legutóbbi ülése óta végzett munkájáról, illetve 2023. évi feladattervéről a testület titkára, dr. Bárdos Zoltán mérnök tűzoltó alezredes tájékoztatott. A védelmi igazgatás reformjára tekintettel a Bizottsági ülés kiemelt napirendi pontjaként szerepelt az MVB új Szervezeti és Működési Szabályzatának elfogadása.

A téli rendkívüli időjárási helyzetekre történő felkészülésről Molnár István, a Magyar Közút NZrt. megyei igazgatója terjesztett elő beszámolót.

 

Ezután Vizi Ignác tűzoltó ezredes, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatóhelyettese ismertette a téli rendkívüli időjárási helyzetekre történő felkészülés katasztrófavédelmi feladatait. Az ezredes többek között tájékoztatást adott a 2022. évi szabadtéri tüzekről.

Ezt követően tájékoztatók hangzottak el a védelmi és biztonsági tevékenységek átfogó reformjával összefüggő, 2022. november 1-jén hatályba lépő honvédelmi igazgatást, valamint katonai igazgatást érintő változásairól.

A Fejér Megyei Védelmi Bizottság a tájékoztatókat tudomásul vette, a határozatokat egyhangúlag elfogadta.

(Fejér Megyei Kormányhivatal)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában