Baracs

2022.10.06. 11:00

Szüreti vigasságra készülnek

Horváth László

A korábbi években is népes volt a felvonulók hada

Fotó: Horváth László / Dunaújvárosi Hírlap

Október 8-án, szombaton ismét vidám nótától lesznek hangosak a baracsi utcák, merthogy ebben az évben sem marad el a szüreti felvonulás és bál. A szervezők ezúttal egy különleges akcióra is kérik a falu lakosságát. Nevezetesen, hogy a szüreti hangulat fokozásának érdekében kérik az embereket, aki teheti, díszítse portáját, háza elejét, vagy akár az utcát különböző szüreti kompozíciókkal! 
A felhívással új hagyományt kívánnak teremteni, és nagyon remélik, hogy sokan csatlakoznak majd. A felvonulás pedig az évek óta jól bejáratott útvonalon fog haladni. 9 órától gyülekeznek a faluház előtt, és indulnak Templomosra. Majd Kisiskola, Tanácsház utca, Liget sori kocsma, Ifjúság utca, Baracsi Négy Vándor Óvoda parkolója, Kokasdi buszforduló, Tópart utca, Bocskai utca, Deák Ferenc u., Kossuth Lajos u. – csak vonulás: Madách u., Március 15. u. – Rákóczi u., Május 1., Dózsa utca és végül a faluház az útvonal. Este 20 órától a faluházban szüreti bál kezdődik, ahol 20.45-től a néptáncosok műsorát láthatjuk. A szervezők mindenkit szeretettel várnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában