Gálaest

2022.10.24. 11:30

Összefogtak két tagóvoda mosdóinak felújításáért - képgalériával

Felhőtlen szórakozást biztosító programkavalkáddal nyűgözte le közönségét a Dunaújvárosi Óvoda a múlt hét pénteki jótékonysági gálaestjén. Az esemény óvodások, óvodapedagógusok és vendég fellépők együttes összefogásának eredményeként jött létre, amely nem csak élvezetes volt, de jótékony célt is szolgált.

Szente Patrícia

Elképesztő táncos műsort adtak az óvónők

Fotó: LI

Az estet az óvodai dolgozók kórusának bámulatos kezdő száma után Pintér Tamás polgármester nyitotta meg, aki a Dunaújvárosi Óvoda felkérésére fővédnökként volt jelen a gálán. Köszöntőbeszédében kifejezte az óvoda és pedagógusai iránti támogatását, s kiemelte az óvodai dolgozók múlhatatlan elhivatottságát, amellyel a gyermekek jólétét, és fejlődését biztosítják.

Gyenes Józsefné, a Dunaújvárosi Óvoda vezetője beszédében háláját fejezte ki a pedagógusoknak, akik odaadó és áldozatos munkája nélkül nem jöhetett volna létre a jótékonysági est. Az óvoda dolgozói mögött több mint egy hónap szervezés és munkaidőn kívüli gyakorlás áll, emiatt tudtak összeállítani egy színvonalas és sokoldalú műsort. Emellett megköszönte a támogatók nagylelkű segítségét, amellyel hozzájárultak az óvoda céljának megvalósításához. 
A jótékonysági gála által befolyt adományokból az óvoda a Bóbita, valamint a Duna-parti tagóvoda két gyermekmosdóját szeretné felújítani. Gyenes Józsefné elmondta, a két intézményben az elöregedett csővezetékek sokszor duguláshoz vezetnek, emiatt vált égető problémává azok cseréje, renoválása. Az Dunaújvárosi Óvoda vezetője azt is megjegyezte, milyen fejlődésen mentek keresztül a tagintézmények a három évvel ezelőtti jótékonysági rendezvény óta, amely által az adományokból az óvodák udvarát tudták rendbe tenni, és udvari játékokat is tudtak vásárolni. Sőt, az Aprók Háza tagóvodában a közel fél millió forint értékű eszközök beszerzése és a szükséges vizsgák elvégzése után az állatasszisztált terápiát is el tudták indítani, amivel támogatni tudják a lassabb ütemben fejlődő gyermekeket.

Az eseményen rengeteg szuper produkciót tekinthetett meg a közönség, köztük a Római városrészi óvoda nagycsoportosainak előadását, és az óvónők szórakoztató táncos, énekes műsorszámait. A vendégfellépők között szerepelt a Baracsi néptáncegyüttes, amelynek vezetője, Suplicz Mihály egy humorral átszőtt, felnőtteknek szóló mesét is előadott. Emellett Kovács Marianna ­gyógypedagógus és lánya, Lili egy lenyűgöző ugrálókötél-számot mutatott be a jelenlévőknek, Klép Tamás pedig énektudásával kápráztatta el a nézőket. A gála remek hangulatban telt, a fellépők egytől egyig kitettek magukért, és remélhetőleg a céljuk is minél előbb megvalósulhat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában